• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
ÇETKODER`den Tüketicilere Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Başkanı Mustafa Göktaş Ramazan Bayramı nedeniyle tüketicileri uyardı.

Şeker kredi çöker kredi olmasın
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, \"Ramazan ayını idrak ettik. Allahın izni ile Bayram kutlamaya hazırlanıyoruz. Tüm tüketici kardeşlerimiz bankaların kendilerine kurdukları ticari tuzaklara düşmesinler. Cazip kredi, şeker kredi, şeker tadında kredi gibi slogan ve reklâmlarla karşınıza tüketici kredisi, ihtiyaç kredisi diye çıkan imkânlara kanmayın, yanmayın. Şeker kredi sonrasında hayatınıza çöker kredi haline gelir.\" dedi.

İhtiyacınızı Düzgün Belirleyin, İsrafa Kaçmayın
Göktaş, \"Ülkemizde insanlarımızın çoğu ihtiyaç belirlemede yanlışlıklar yapıyor. İmkânlarının dışına çıkıyor. Buda sonu hüsran ile biten durumlar yaratıyor. Tüketicilerimiz eğer imkânları yok ise olmayan parayı harcamasınlar, olmayan para için tutup da kredi çekerek huzurlarını kaçırmasınlar, sağlıklarından olmasınlar. Bunun yanı sıra ihtiyaç olmadan alınan bir mal ve malzeme israftan başkaca bir şey değildir. Sırf Bayram da adet yerini bulsun anlayışı ile yahu üç kuruş kredi çeker, yaparız, gibi harcamalara yönelmeyin. Krediler çok ocakları söndürdü. Sadece bizim kayıtlarımızda ülkemiz geneli aldığı tüketici, ihtiyaç kredisini ödeyemeyen ve icraya düşen 13 bin insanımız var\" ifadelerini kullandı.

Borç, Yeni Bir Borçlanma İle Kapatılmaz Unutmayın
ÇETKODER Başkanı Göktaş, borcun borç ile kapatılamayacağını belirterek, \"Tüketicilerimiz ihtiyacı olsun, olmasın düşünmeden borçlanıyorlar. Sonrasında bir o banka, bir bu bankaya giderek borcu yeni borçlanmalar ile kapatmaya çalışıyorlar. Gittikçe batağa giriyorlar. Bu kez piyasadaki farklı tefecilerin eline düşüyorlar. Kimisi Kuyumcu adı altında, kimisi cep telefonu bayisi adı altında kimisi başka ad ile kredi kartından peşin alış veriş yapmış gibi çekip, belli miktar keserek tüketiciye sunuyorlar. Bunların sonucu da felaketler ile neticeleniyor. Tüketicilerimiz kesinlikle piyasadaki tefecilerden, ayrıca kredi kartınızın borcunu ödüyoruz, kredi borcunuzu ödüyoruz gibi söylemler içine giren üçüncü şahısların türlü çeşitli beyanlarına kanmasınlar. Kendileri için yıkım olur.\" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir