• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Kıdem Tazminatında Çalışanlara Müjdeli Haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Erdoğan`ın, son Bakanlar Kurulu toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik `e, “Artık kıdem tazminatı konusunu gündeminizden çıkarın” talimatı verdiği öğrenildi. Bakan, bu talimatın verildiğini, önceki gün kendisini ziyaret eden Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak`la paylaştı.

Kavlak, Çelik`le yaptığı görüşmeyle ilgili şunları söyledi: Başbakan talimat verdi “Kıdem tazminatı yıllardır tartışılıyor. Toplu sözleşme bekleyen 250 bin işçi var. Ama yetki çıkmadığı için toplu sözleşmeye oturamadık. Bununla ilgili yasayı çıkaracaklarını söylediler ama olmadı. 250 bin işçinin mağdur oldu. Perşembe günü (önceki gün) bir ara formül üzerinde konuşmak için Sayın bakanla görüşmeye gittim. Sayın Çelik, pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan`ın ‘kıdem tazminatını gündemden çıkarın` talimatı verdiğini, bu nedenle de konunun gündemden kaldırıldığını kaydetti.

Bayram öncesi olumlu adım Kıdem tazminatı çalışanların hassasiyetle üzerinde durduğu bir konu. Bununla ilgili Türk-İş`in çıkışları oldu. Sayın Başbakan`la yaptığımız görüşmelerde taraflarla konuşmadan bunu gündeme getirmeyeceklerini söylemişti. Bayram öncesi çok olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Kıdem tazminatının mevcut haliyle kalmasını istiyorduk. Bu şekilde gündemden kalkması çalışanlar için olumlu. Sayın Genel Başkanımız Mustafa Kumlu`nun da Başbakan`dan randevu talebi var. Önümüzdeki hafta görüşecekler.”

Twitter`dan paylaştı

Kavlak, Bakan Çelik`le yaptığı görüşmeyi Twitter hesabı üzerinden takipçileriyle şöyle paylaştı: “Çalışma Bakanı Faruk Çelik`le yaptığım görüşmede Sayın Bakan, son Bakanlar Kurulu toplantısında Sayın Başbakan`ın kıdem tazminatı konusunun gündemlerinde olmadığını, bu konunun artık kapatılması gerektiğini söylediğini iletti. Direncimiz ve kararlı mücadelemiz sonuç verdi.

İşçilerimizin başına çorap örmek isteyenlere rağmen kıdem tazminatı gündemden çıktı. Bu kararın tüm işçilerimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bu sendikal mücadelemiz açısından bir dönüm noktasıdır. Sendikalar artık çok daha güçlü bir biçimde yollarına devam edecektir.”

Hürriyet

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir