• DOLAR 32.594
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2426.331
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`dan yayın yapan bazı gazete ve internet sitelerinden haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: \"Kudüs`e Selam Olsun\"
Van İkra-Der tarafından `Dünya Kudüs Günü` münasebetiyle düzenlenen basın açıklamasına yüzlerce kişi katılırken Siyonist İsrail`e hep bir ağızdan lanet yağdırıldı.

Van İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen basın açıklamasına Hz. Ömer Cami`inde kılınan Cuma namazında sonra başlandı.

Bayramlıklar Arakana
Sıcak ve zorlu Ramazan ayından sonra arakandaki Müslümanların derdini anlayan Vanlılar bayramlıkları kendilerine almayı değil de arakandaki Müslümanlara göndermeyi düşünüyorlar.

BÖLGE GAZETESİ: CHP Heyeti Van`dan Ayrıldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Van`daki incelemelerini tamamlarken, düzenlenen basın toplantısında gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran hükümeti eleştirdi.


Uzmanlardan Bayram Uyarısı
Van il Halk Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren, Ramazan Bayramı`nın, oruç sonrası normal beslenmeye geçiş için çok dikkat edilmesi gereken bir dönem olduğunu belirterek, Ramazan ayı içerisinde aç kalmaya alışan vücudun bayram sebebiyle yanlış olarak beslenmesi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Bayramda tüketilen tatlıya dikkat edilmesi gerekir dedi


GAZETE VAN: Ercişliler Ekmeğini İranlı Depremzedelerle Paylaşıyor
23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremin vurduğu Erciş`te vatandaşlar, depremle sarsılan İran`a yardım seferberliği başlattı.

Van`da İçme Suyu Kesintisi
Van`da, kavşak çalışmaları sebebi ile bazı mahallelerde içme suyu kesintisi yapılacağı açıklandı.

VAN HAVADİS: PKK`lılardan BDP`li Vekillere Kimlik Kontrolü
İncelemelerde bulunmak üzere Hakkari`nin Şemdinli`ne bağı Bağlar köyüne giden BDP`li milletvekilleri, yolda kimlik kontrolü yapan PKK`lı bir grupla karşılaştı. Yaklaşık 50 aracın bulunduğu konvoyu durduran 1`i kadın 5 PKK`lı, yaklaşık yarım saat örgüt propagandası yaptı.

Serinlemek İçin Girdiği Van Gölü`nde Kayboldu
(YYÜ) Zeve kampusunda bulunan alandaki inşaatta çalışan ve serinlemek üzere Van Gölü`ne giren 2 işçiden biri boğuldu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve kampusunda bulunan alandaki inşaatta çalışan ve serinlemek üzere Van Gölü`ne giren 2 işçiden biri boğuldu.

ŞEHRİVAN GAZETESİ: 5`i Yabancı 126 Yatırımcı Yer Tahsisi Bekliyor
Deprem sonrası karamsar bir tablonun çizildiğini belirten OSB Başkanı Sinan Hakan, sanayiciler olarak hiç bir zaman umutlarını kaybetmediklerini söyledi.

\"Kentsel Dönüşüm Yasası Rant Haline Dönüştürüldü\"
İnşaat Mühendisleri Odası Van Şubesinden deprem gerçeği ve çözümsüzlüklerin halen devam ettiğini söyledi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir