• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
Dev Vantilatörle Serinlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Son yılların en sıcak yaz mevsimini yaşayan Adana`da vatandaşlar, namaz vakitlerinde sıcak havadan korunmak için genellikle klimaya sahip camileri tercih ediyor.

Ortadoğu`nun en büyük Camisi olarak nitelendirilen Sabancı Merkez Camisi`nde durum biraz farklı… Kış aylarında çok soğuk, yaz aylarında ise çok sıcak olan devasa camide, vakit namazlarında bunaltıcı sıcak hava ve cami içerisinde klima olmaması nedeniyle bir saf bile kurulamıyor.

Cuma namazlarında ise on bine yakın Müslüman`ı misafir eden Merkez Cami`sinin yetkilileri, klima takılmadığı için vatandaşların sıcak nedeniyle huşu ile namaz kılamadıklarını bildirmeleri üzerine Cami İçerisine onlarca vantilatör kurularak içeriyi az da olsa serinletmeye çalışıyor. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise batı tarafındaki ilk giriş kapısına kurulan dev vantilatör oldu. Üflediği ortamı bir klima edasıyla serinleten dev vantilatör vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.

Sabancı Merkez Camisi`ne klima takılacağına dair söz veren Adana Valisi Hüseyin Avni Coş`un klimayı ne zaman taktıracağı merek konusu oldu. (Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir