• DOLAR 32.58
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2493.889
  • ...
Bingöl Mustazaflar Cemiyeti`nden Bayram Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Ramazan Bayramı dolayısıyla Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi bir mesaj yayımladı.

\"Allah`a sonsuz hamd ve şükürler olsun ki rahmet, mağfiret ve cehennemden azatlık olan bir mübarek Ramazan ayını daha oruç ve sair ibadetler ile tamamladık\" denilen açıklamada, \"İnsanlık için bir kılavuz, bir rehber, bir müjdeci ve bir uyarıcı olan son Peygamber Hz. Muhammed` (sav)e ve onun güzide al ve ashabına salât ve selamlar olsun\" denildi.

Açıklamanın devamın, Hz. Muhammed` (sav)in iki günün kıymeti hakkında \"Rahmet kapıları dört gece açılır. O gecelerde yapılan dua geri çevrilmez. Ramazan ve Kurban bayramının birinci geceleri, Berat ve Arefe geceleri\" şeklinde dendiği ifade edilerek \"Ramazan ayı boyunca edindiğimiz güzel davranışlarımızı, ahlakımızı, rahmet ve merhamet hislerimizi, ibadet aşkımızı aynı ruh ve heyecanla bayram sonrasında da devam ettirmeliyiz. Ve yılın on iki ayına bu güzellikleri yaymalıyız\" denildi.

Mesajın devamında, \"Yine Ramazan ayında sosyal ilişkilerimiz güçlü tuttuğumuz; dost, komşu, akraba, yoksul ve muhtaçlar ile insanı ve İslami ilişkilerimizi canlı tutmalı, kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeliyiz. Ramazan bayramında yetim, yoksul, muhtaç ve kimsesizleri ziyaret etmeli, onları unutmamalıyız. Allah-u Teâlâ`nın rızası için oruç tutan ve bugünlere eren kardeşlerimizden dua bekliyor ve tüm İslam âleminin özellikle de Bingöl`ü hemşerilerimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz\" ifadeleri kullanıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir