• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
İlk Kıblemiz Mescid-ül Aksa`ya Selam Olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Akdeniz Bölgesi`nde faaliyet gösteren Kudüs Platformu, `Dünya Kudüs Günü` münasebetiyle Adana`da kitlesel bir basın açıklaması düzenledi. Merkez Seyhan ilçesinde bulunan Sabancı Merkez Camii`nde Cuma namazı çıkışı toplanan Kudüs Platformu üye ve gönüllüleri, Siyonist Rejim tarafından hakları gasp edilmiş mazlum ve mustaz`af Filistinli kardeşlerinin yanlarında olduklarını göstermek için bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu basın açıklamasına camii cemaati de eşlik etti. Sık sık tekbirlerin getirildiği açıklamada `Kahrolsun İsrail`, `Hamas`a selam direnişe devam` gibi sloganlar atıldı.
 
İlk Kıblemiz Mescid-ül Aksa`ya Selam Olsun
Veysi Sonkaya Hocanın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklaması, platform sözcüsü Salih Demir`in Basın açıklamasını okumasıyla devam etti. Demir Okuduğu Basın açıklamasında, "Yeryüzünün işgal edilmiş en kıymetli topraklarına selam olsun. İlk kıblemiz Mescid-ül Aksa`ya selam olsun! Mukaddes belde Kudüs`e selam olsun! 60 yıldır Siyonist İsrail`e direnen, direniş erlerine selam olsun! Şehitlerin annelerine, babalarına selam olsun! Selam olsun şehitlerin eşlerine ve evlatlarına! Selam olsun, İsrail zindanlarında hapsolunmuş yiğitlere! Selam olsun Filistinin direnişçi yiğit halkına, Allah-u Teala`nın bereketi üzerlerine olsun. Allah-u Teala en yakın zamanda özgür Kudüse kavuşmayı bizlere nasip etsin. Müminlerin nasıl ki ibadet yönünden Ramazan ayında bilinçlenmesi ve bu bilinçle beraber, haramlardan uzak durması ve takvaya bürünmesi gerekiyorsa, Müslümanları ilgilendiren toplumsal sorunların çözümü açısından da şuurlanması ve bilinçlenmesi de kaçınılmaz bir zorunluluktur.
 
Dünya Kudüs Günü Müslümanların Siyonizme Öfkesidir
Bu sebeplerden dolayı olsa gerek ki, rahmetli İmam Humeyni, İslam devriminin gerçekleşmesinden kısa bir zaman sonra, Ramazan ayının maneviyatının doruğa ulaştığı, Ramazanın son haftasının Cuma gününü `Dünya Kudüs Günü` ilan ederek tüm dünyanın dikkatlerini bu noktaya çekmiştir" dedi.
 
Dünya Kudüs Günü`nün Müslümanların hep bir ağızdan, Siyonist İsrail`in varlığına olan öfkesini, en gür sesle açığa vurdukları gün olduğunu belirten Demir, " Dünya Kudüs Günü; Yahudi ırkını en asil ırk sayıp, diğer insanları, insan yerine koymayan Siyonist İsrail`i, işgal ettiği İslam topraklarından defetmek için kararlılık gösterme günüdür. Çağın Firavunu, Nemrud`u olan İsrail`e karşı direnmek; biz Müslümanların boynunda imani, İslami ve insani bir mecburiyettir, büyük bir farzdır.
 
Bu Kudüs gününde mazlumların feryatlarının göğe yükseldiği başta Suriye ve Arakan olmak üzere Libya, Pakistan Afganistan, Patani ve diğer İslam beldelerinde Rabbimizden niyazımız emperyalistlerin kirli emellerini akamete uğratması ve Allah(cc) tan başka hiçbir güce sırtını dayamayan kardeşlerimizin kıyamlarını başarıya ulaştırmasıdır." İfadelerini kullandı.
 
İhtilafları Bir Kenara Bırakalım ve Siyonizme Karşı Dayanışma İçerisinde Olalım
Son olarak Dünya Müslümanlarına Seslenen Demir, "Ey Müslümanlar! Aranızdaki düşünsel ve mezhep ihtilafları ve tali meseleleri bir kenara bırakarak, dayanışma içerisine girerek Siyonizme ve sömürüye karşı birlik olun. İslam âleminin ortak değerleri doğrultusunda ortak çaba içine girerek İslam düşmanlarının iğrenç, insanlık dışı amaçlarının ve hedeflerinin önüne geçin" diyerek sözlerini noktaladı.
 
Kadın ve çocuklarında yoğun ilgi gösterdİği basın açıklaması Molla Ekrem Hocanın Yaptığı dua ile son bulurken, açıklamaya katılan vatandaşlar sessiz bir şekilde dağıldı.
(Mustafa Çiçek-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir