• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
İngiliz Müslümanlara `Şeriat-Finans”` Fırsatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber –Dış haberler servisi- Riyad Makaev
 
Bu konuda, ingiliz müslümanlar Yorkshire şehrindeki "Garbutt & Elliott" şirketi "Ümmetin Finansal Planlaması" adı altında bir proje sunuyor. Ve bu proje onlara bu konuda yardımcı olacak.

Onİslam Haber Ajansın verdiği bilgilere göre, "Garbutt & Elliott" şirketi başlangıçta hizmeti yalnızca yerel Müslümanlara vermeyi düşünüyor. Ancak, ilerleyen zamanda "Garbutt & Elliott" Ulusal düzeyde hizmet vermeyi planlıyor.

Çeşitli kaynaklara göre, Birleşik Krallık`ta müslüman nüfusu iki ve üç milyon arasında. Bu nüfusun yüzde 25 -30`u ise Batı Yorkshire`de yaşamaktadır.

"Ümmet için Finansal Planlama"

"Garbutt & Elliott” çalışanı Holt Simon, birçok Müslüman`ın İslam Şeriat`a uygun hizmetlerin eksikliği nedeniyle finansal piyasanın dışında kaldıklarını savunuyor.

Birleşik Krallık`ta etik bankacılık piyasasının gelişimi üzerinde çalışırken, bizim uzmanlar, Müslümanları dikkate alarak yaptığı çalışmalar neticesinde, müslümanların kendi kültürünü, değerlerini ve dini inançları dikkate alacağı mali danışmanlığa ihtiyaç olduğunu anlamışlardır.

"Ümmet için Finansal Planlama" hizmet düşüncesi, Müslüman toplum ile aylarca yapılan istişareler sonrası hayat buldu, diyor Holt Simon.

Holt Simon: "Şirketimizin uzmanları, müslümanlara İslam hukukunda yasak olan içki, sigara, kumar işi vs. gibi faaliyetlere yatırım konusunda müslümanların parasını koruyacağını garanti vermektedir,” diyor.

İngiltere - İslami bankaların tamamen İslam`a göre işletim gören, İslam`a göre başarıyla "akaful” denilen sigorta işlemleri yapan ve aynı zamanda İslam Hukukuna göre başarıyla kısa vadeli bankalararası kredi ve sendikasyon kredileri İslami bir sürümü "Emtia Murabaha” işlenen iyi gelişmiş tek Avrupa ülkesidir.
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir