• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
Kadıköy-Kartal Metro Hattı Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kartal-Kadıköy metro hattının açılışında yaptığı konuşmada, bu hattın hem İstanbul`a hem Türkiye`ye, ekonomik anlamda büyük katkıları olacağını belirtti.

Öncelikle bu hatla zaman noktasında büyük tasarruf sağlanacağını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

``Kişi başına yıllık 15 güne tekabül eden bir zaman tasarrufunu bu hat sayesinde sağlamış olacağız. Akaryakıttan, bakım giderlerinden, yol bakım ve onarım giderlerinden büyük tasarruf sağlayacağız. Yaptığımız hesaplamalara göre, bu hatla birlikte, Türkiye`ye, İstanbul`a, İstanbullu kardeşlerimize, yıllık 1 milyar 153 milyonluk bir tasarrufu kazandırmış olacağız. Eğer bu metro hat yapılmasaydı, Kadıköy-Kartal arasında her yıl 32 otobüs ve 67 minibüsün devreye alınması gerekiyordu. Biz şimdi, tam tersine, ilk yılda 572 otobüsün, 1.227 minibüsün trafikten çekilmesini bekliyoruz ki bu da trafikte çok büyük rahatlamaya yol açacak.``

Metro hattının, hem İstanbul`a hem Türkiye`ye, ekonomik anlamda çok büyük katkıları olacağını belirten Erdoğan, ``Öncelikle bu hatla zaman noktasında çok büyük tasarruf yapacağız. Kişi başına yıllık 15 güne tekabül eden bir zaman tasarrufunu bu hat sayesinde sağlamış olacağız. Akaryakıttan, bakım giderlerinden, yol bakım ve onarım giderlerinden büyük tasarruf sağlayacağız. Yaptığımız hesaplamalara göre, bu hatla birlikte, Türkiye`ye, İstanbul`a, İstanbullu kardeşlerimize, yıllık 1 milyar 153 milyonluk bir tasarrufu kazandırmış olacağız`` dedi. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir