• DOLAR 32.559
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2431.792
  • ...
ABD`de Camilere Saldırılar Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika`da camilere saldırılarda artış gözleniyor. Son günlerde en az 7 saldırı olayı yaşandı.
5 Ağustos`ta yaşanan kanlı tapınak saldırısından ayrı olarak 7 saldırı da camilere düzenlendi.
6 Ağustos`ta Joplin, Missouri`de bir cami yakıldı. Aynı camiye Temmuz ayının 4`ünde de kimliği belirsiz kişiler petrol bombası atmış, hafif hasar meydana gelmişti.
Saldırıda kimsenin yaralanmadığı belirtiliyor.
11 Ağustos`ta Chicago`daki bir camiye ateş açıldı. Aynı gün Ontario`da Müslümanların, camii inşaa edilene kadar ibadet ettikleri eve giden yol üzerine domuz bacakları atıldı.
12 Ağustos`ta Oklahoma City`de bir camiye boyalı saldırı düzenlendi. 13 Ağustos`ta da İllinois Lombard`da bir İslami okula asit dolu şişe fırlatıldı.
Missouri camisine saldırıyla ilgili kameralara bir şüphelinin yüzü yansıdı. FBI, saldırgan hakkında bilgi verilmesi karşılığında 50 bin dolar ödül açıkladı. Ancak kendilerine gelen bir bilgi henüz yok.
FBI sözcüsü Bridget Patton, iki olayın da gece yarısı olduğunu söylerken, FBI`ın yangının sebebini araştıracağını belirtti. Patton, "Eğer yangının kasıtlı çıkarıldığı anlaşılırsa, 4 Temmuz`daki saldırı ile alakası olup olmadığı araştırılacak" dedi.
Bölgedeki Müslümanlar ise, cami 2007 yılında kurulduğundan bu yana çeşitli saldırılara maruz kaldığını, bu yangının da onlardan biri olduğunu söyledi.
Amerikan İslami Kongresi de Wisconsin Sih Tapınağı ve camilere yapılan saldırıları kınadı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir