• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İslam Halklarının, Baharı Kudüs`ün Özgürlüğüyle Taçlansın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesinde faaliyet yürüten Ensar Der (Ceylanpınar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) başkanı Salih Başkurt, Dünya Kudüs günü münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

 

1979 yılından beri yaklaşık 33 yıldır, her Ramazan ayının son Cuma gününün dünya Kudüs günü olarak kabul edildiğini hatırlatan Başkurt, peygamber efendimizin miraca yükseldiği yer olan Kudüs`ün Siyonist İsrail`in necis ayakları altında çiğnendiğini belirtti.

 

Mustazaf Filistin halkının lanetlenmiş Siyonist İsrail`in zulmü altında inlediğini ifade eden Başkurt, \"İslam aleminin huzura, refaha ve barışa giden yolunun Kudüs`ün ve dolayısıyla Filistin`in özgürlüğüyle doğru orantılı olduğuna inanıyoruz. Hatta dünya barışının bile Kudüs`ün özgürlüğüyle ilintili olduğuna inanıyoruz. Bu inançla her Müslüman`ın ve onurlu insanın Kudüs`ün ve Filistin`in özgürlüğü için mücadele etmesini gerektiğine inanıyoruz. Dünya Filistin`deki zulme sesiz kaldığı sürece İslam ümmeti zulüm görmeye devam edecektir. En bariz örneği 18 ay boyunca sürmekte olan Suriye`deki insanlık dramıdır\" dedi.

 

Başkurt, açıklamasına şu temennilerle son verdi: \"Bu mübarek ayda yüce Rabbimizden temennimiz Tunus`la başlayıp Mısır`la zirveye yükselen İslam halklarının, baharının Kudüs`ün özgürlüğüyle taçlanmasını ve özgür bir Kudüs`te özgürce namaz kılmayı Rabbimizden temenni ediyoruz…\" (Mustafa Kaynak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir