• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Van`da Bayram Hazırlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Ramazan bayramına son gün kala pazarlar canlanırken anne-babalar çocuklarına bayramlık almak için çarşı ve pazarlara akın ettiler.

 

Bayramda ailesi için bayramlıklar almayı düşündüğünü dile getiren Haydar Keleş \"Çoluk çocuğum için elbette ki bayramlıklar alacağım. Önceden kendimi ekonomik olarak hazırladığımdan bayramlıklar ekonomik durumumu etkilemez. Ramazan Bayramı sıcak bir mevsime denk geldi. Ramazan ayının zorlu imtihandan sonra mükâfat olarak bir ziyafet gereklidir. Bunun için bayramın masrafları bana hiç zor gelmiyor. Bayramlıkları sadece çocuklarıma almıyorum daha ziyade Arakan`daki, Somali`deki Müslümanlara gönderdik. Onlar da bizim çocuklarımız onlar da sevinmeli. Zaten torunlarımın çocuklarımın yeteri kadar elbisesi var. Kendim de düşünmüyorum bu bayram onların bayramı olsun dedik\" şeklinde konuştu.

 

Abdullah Azhan \"Bayramlık almak beni ekonomik olarak pek fazla zorlamayacak. Elhamdülillah Allah`u Teâlâ iman kuran versin bazı şeyleri almışız Allah`u Teâlâ rızık veriyor. Bizi dünyaya getirmiş rızkımızı da verecek. Vekil budur demiş ben senin rızkını vereceğim sadece çocuklarıma bayramlık almayacağım kendimde almayı düşünüyorum\" dedi.

 

Kemal Ayaz ise bayramlıkların kendisini ekonomik olarak zorlayacağını dile getirerek, \"bayramda masraflar sadece beni değil herkesi etkiler çünkü ben bir emekli memurum. Beni etkilemesin de kimi etkilesin. Sadece çocuklarım için bayramlık almayacağım. Çünkü bayramlar sadece çocukların değil bütün İslam âleminin bayramıdır. Bizim fakir fukarayı, yoksulları, komşumuzu ve özellikle çocukları sevindirme bayramıdır. Ben kendim için bir şey düşünmüyorum. Elimden gelse bir iki çocuğu giyindirmek, bir şeyler almak onları sevindirmek beni daha çok gururlandırır. Büyük bölümü çocuklarındır onların bayramıdır. Ama yoksul ve mağdurları giydirmek ve sevindirmek onlara bayramı bayram olarak yaşatmak herkesin görevidir. İçimizde bir sürü yoksul evsiz insan var çok önemli bir olaydır sadece ben değil herkesin böyle düşünmesi lazım. Biz eğer yoksulları fakirleri sevindirirsek bir yere gele biliriz\" şeklinde konuştu.

 

Cahit Bozkurt adlı vatandaş ise,\"Bayramlıklar işim olmadığı için ekonomik durumumu etkiler. Allah`ın izniyle eğer ölmezsek çocuklarım için bayramlık alacağım ve kendimde almayı düşünüyorum\" dedi.

 

Yusuf Aktaş \"Bayramlıklar ekonomik durumumu etkiler çünkü durumumuz depremden dolayı iyi değil paramız yok, iş yok güç. Biz göç yaptık buraya geldik. Çocuklara birkaç parça elbise alacağım. Kendimde almayı düşünüyorum Allah büyüktür\" şeklide konuştu.

 

Cesim Yaman \"Bayramlıklardan herkes etkilenir sadece ben değil ama yinede Allah`a şükürler olsun iyidir. Çocuklarıma ne alsam da zaten beğenmiyorlar onun için bende sadece hanıma aldım çocuklar kendileri alıyorlar. Kendime almayı düşünmüyorum zaten her şey var elhamdülillah dünya bolluktur yeter ki huzur ve rahatlık olsun\"dedi.(Sinan Bilici-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir