• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Umut-Der Suriyeli Ailelere Yardım Elini Uzattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Muhtaçlar ile Yardımlaşama Derneği (Umut-Der Gıda Bankası), Suriyeli yedi aileye yardım etti.

 

Fakir ve muhtaç ailelere yaptığı yardımlarla Batmanlıların teveccühünü kazanan Umut Der Gıda Bankası, Çarşı Mahallesi Mehmet Sincar Caddesi No: 287 de ikamet eden Suriyeliler, savaşın neden olduğu ölümlerden dolayı Batman`a geldiklerini söylediler.

 

Suriye`de muhalifler ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlenirken ülkedeki kaçışlar da devam ediyor. Suriye`nin Halep şehrinde oturan 7 aile,ülkedeki savaştan kaçarak Batman`a geldi . Suriyeli 7 aile bir evde kalıyor.

 

Suriye`deki savaştan dolayı Batman`a geldiklerini söyleyen Suriyeli bayan, \"Bizler Suriye`nin Halep şehrinde kalıyoruz. Halep`te savaş olduğu için biz buraya geldik. Benim kocam Suriye`de bizler buraya geldik. Allah sizlerden razı olsun bizler yapmış olduğunuz bu yardımlardan dolayı. Bizler burada 21 kişi kalıyoruz. Sizlerin sayesinde biraz da olsa aç kalmaktan kurtulduk. Siz ve sizin gibi Müslümanlardan Allah kat kat razı olsun ne istiyorsanız Allah size versin\" dedi.

 

Umut-Der Genel Merkez Sekreteri Nurullah Günaydın, Batman`a yerleşen çok sayıda Suriyeli olduğunu söyleyerek, \"Batman`da çok sayıda Suriyeli var. Bu ailelerden muhtaç 7 aileye toplam 21 kişiye 573 TL değerinde gıda yardımında bulunduk. Suriye Halep şehrinde kalan bu aile Batman`da bir evde kalıyorlar ve biz şimdilik bu aileye gıda ve halı yardımında bulunduk\" diye kaydetti.

 

Fotoğraf ve görüntülerinin çekilmesini istemeyen Suriyelilerin durumu içler acısıydı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir