• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
Bir Fırsat Bulsam Mesleğim Olsa Projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarsus Halk Eğitim Merkezi ortaklığında ve Temsa Global Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası iştirakinde Mersin Üniversitesi tarafından yürütülen proje ile bölgedeki dezavantajlı grupların sosyal ve kültürel uyum sorunlarının azaltılmasını, kentlilik kültürünün geliştirilmesini ve işgücü niteliğinin artırılmasını hedefliyor.

 

Tarsus Güner Baykal Toplantı Salonu`nda gerçekleştirilen basın toplantısı, rektör yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İrem Ersöz Kaya`nın yanı sıra Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ali Ukav, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nden Kemal Keskin ve Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Bacak`ın katılımıyla yapıldı.

 

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Emekdaş, üniversitelerin, bulundukları yörede üstlendikleri bazı görevler olduğunu söyleyerek \"Bu görevlerden bir tanesi eğitim-öğretim, ikincisi araştırma-geliştirme faaliyetleri, üçüncüsü ise hizmet ve uygulama faaliyetleridir. Hizmet ve uygulama faaliyetleri üniversitenin kentle, halkla bütünleşmesini sağlayan, sektöre mihmandarlık yapan, yol gösteren bir işleve sahiptir. Biz Mersin Üniversitesi olarak bunun bilincinde almış olduğumuz kararlarla, Mersin ve ilçelerindeki sivil toplum örgütleriyle, mülki ve mahalli idarelerle işbirliği içerisinde bu faaliyetlerimizi yaparken; hem halkımıza hizmet götürme hem onları bilinçlendirme hem de akademik bilgi temelli kişileri yönlendirme çalışmalarını büyük bir istekle sürdürüyoruz\" diye konuştu.

 

Bir Fırsat Bulsam Mesleğim Olsa
Tarsus bölgesine iç göçle gelmiş, gelir düzeyi düşük, mesleki becerileri/yeterlilikleri olmayan işsiz kitlenin geldikleri yöreye uyumlarını desteklemek ve iktisaden faal nüfus olarak katılımlarını sağlamayı amaçlayan projede, kırsal bölgelerden iç göçle gelmiş 30 erkek, 30 kadın olmak üzere 60 kişilik hedef guruba verilecek bilişsel-duyuşsal bütünleşme eğitimleriyle, kent yaşamına sosyo-kültürel uyumları sağlanacak.

 

Beraberinde bir mesleki eğitime tabi tutulan hedef faydalanıcılar, bu sayede nitelikli işgücüne sahip olma imkânı bulacaklar. Mesleki eğitim kapsamında katılımcı kadın gruba özürlü bakımı içerikli mesleki nitelik kazandırılacak. Mesleki gelişim sağlanan işsiz göçmen kadınların aile gelirlerini arttırmaya yönelik katılımlarının sağlanması da bu projenin diğer bir hedefi. Faydalanıcı erkek gruba ise bölgesel ihtiyaçlara göre otomotiv alanında mesleki-teknik eğitim verilecek. Bilişsel-duyuşsal bütünleşme ve mesleki-teknik eğitimden geçen göçmen erkeklerin işgücü piyasasında istihdam edilmeleri mümkün olabilecek. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir