• DOLAR 32.543
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2492.453
  • ...
`Kudüs Günü İslam`ın Diriliş Günüdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Silvan Ümmet Der, Ramazan ayının son Cuması olarak kabul eden Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, bugünün İslam ümmetinin diriliş günü, Ümmetin vahdet ve kardeşlik günü, Siyonist işgale karşı direnişle ahit tazeleme günü olduğunu belirtti.
 
Tarih boyunca uğradığı işgal ve zulümlerin en acısını 1948`de yaşayan Kudüs`ün, o tarihten beri Siyonist İsrail rejiminin tasallutu altında olduğu belirtilen açıklamada, "Başta İngiltere olmak üzere Batılı emperyalistlerin komplo, tezgâh ve savaş politikaları sonucu İslam ümmetinin bağrına bir hançer misali saplanan bu insanlık dışı rejim, o günden bugüne başta Filistin halkı olmak üzere tüm ümmete acılar yaşatmıştır. Ümmetin içinde bulunduğu gaflet ve dağınıklığı fırsat bilen Siyonist rejim, bölgedeki hain ve despot rejimlerin de işbirliğiyle yıllarca işgal, katliam ve sürgün politikalarını rahatlıkla uygulayabilmiştir. Fakat bu süreç son 30 yıldır tersine dönmüş, İslami direniş güçlerine toslayan Siyonist İsrail için artık yenilgi ve yok oluş evresi başlamıştır. Lübnan ve Gazze`de gördüğümüz gibi, İslami direniş erleri, Siyonist rejime tarihinin en acı yenilgilerini tattırarak bu sürecin başladığını ispat etmiştir. Burada dikkat çeken husus, bu sürecin Kudüs Günü bilincinin gelişmesiyle başlamış olmasıdır." denildi.
 
Son yıllarda yok olma korkusu yaşayan işgalci rejimin, varlığını koruma endişesiyle taktik manevralara girişerek 1967 sınırları dâhilinde bir Filistin devletini telaffuz etmeye başladığı ifade edilen açıklamada, ABD ve diğer batılı ülkeler ile onların işbirlikçileri olan Arap kralları da bu planı hayata geçirmek için akla hayale gelmedik oyunlar çevirdikleri belirtildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Daha 15 ay önce sadece insani vazifelerini yapmak ve ümmet bilincini yaşatmak amacıyla Gazze`ye yardım götürmeye çalışan kardeşlerimiz, Siyonist rejimin kural tanımaz barbarlığıyla karşılaşmış ve hiçbir silah taşımadıkları halde vahşice katledilerek şehit edilmişlerdir. Bizler bu kardeşlerimizle iftihar ediyoruz. Onların kanları şüphesiz Anadolu insanının Siyonizm`e karşı mücadelesinde çok önemli bir evreyi başlatmıştır. Bu olay ispatlamıştır ki, Anadolu halkı Siyonizm`e karşı her cephede savaşmaya ant içmiştir. Türkiye Hükümetinin de Müslüman halkımızın bu hassasiyetini ve inancını paylaşacağına inanıyor, işgale karşı direnişten başka bir seçenek olmadığını kamuoyunun huzurunda tekrar paylaşıyoruz.
 
Dünya Kudüs Günü vesilesiyle başta tüm Kudüs şehitlerini rahmetle anıyor ve onların pak ruhları huzurunda Kudüs`le tekrar ahitleşiyoruz.
 
Ümmet Der olarak İsrail`in yaptığ ıinsanlık dışı vahşetleri kınıyor, lanetliyor ve işbirlikçilerini Cenab-ı Allah`a havale ediyoruz." (Yusuf Batı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir