• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
Amerikan Ordusu İntihar Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerikan Ordusu`nda geçen ay 26 asker intihar etti. Haziran`da bu sayı 12 olarak açıklanmıştı. Pentagon, en büyük sorun olarak nitelediği, muvazzaf askerler arasındaki intihar vakalarını azaltmak için çaba sarf ederken Temmuz ayı istatistikleri yapılan girişimlerin başarısız olduğunu gösterdi.

Time dergisi Mayıs ayındaki kapak haberinde Amerikan Ordusu içindeki intihar vakalarını `En büyük düşman` başlığı ile vermişti. Son yedi ayın istatistikleri, Amerikan Ordusu`nun en büyük düşmanının giderek daha büyük sorun haline dönüştüğünü gösteriyor.

Amerikan Ordusu`nda intihar edenlerin sayısının açıklanmasına 2009 yılında başlandı. Geçen ay Deniz Piyadeleri`nde mensup 8 muvazzaf asker intihar etti. Aynı birimde Haziran ayı intihar sayısı 6 idi. Hava Kuvvetleri`nde geçen ay intihar eden asker sayısı 6, Haziran`da ise 2 idi. Geçen ay intihar eden bahriyeli asker sayısı 4 olarak belirtilirken Haziran rakamları açıklanmadı.

Bu Yıl 116 Asker İntihar Etti

Bu yılın 7 aylık bölümünde Amerikan ordusunda intihar eden muvazzaf asker sayısı 116`yı buldu. Yıl sonuna kadar intihar sonucu kayıp sayısının 200`ü bulacağı tahmin ediliyor. 2011`de intihar eden muvazzaf asker sayısı ise 167 olarak rapor edildi.

Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Lloyd J. Austin III, "37 yıllık meslek hayatımda ordu içindeki en büyük sorun intihar vakalarıdır" diye dert yandı. General Austin, Amerikan Ordusu içinde intihar vakalarının önüne geçilmesi için yürütülen çabaların başındaki isim.

Geçen ay intihar eden 26 askerin 26`sı da erkek. Yine intihar eden askerler içinde yalnızca ikisi subay. İntihar eden askerlerin medeni durumları ise şöyle: 13 evli, 10`u bekar ve 3`ü ise boşanmış.

CİHAN


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir