• DOLAR 32.585
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2522.96
  • ...
Burada Okuyanın İşi Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kayseri OSB tarafından yaptırılan ve 11 Nisan 2011`de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün temelini attığı meslek lisesi, 2012-2013 öğretim yılı için öğrenci kaydına başladı.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve OSB yönetim kurulu üyeleriyle birlikte meslek lisesini gezerek incelemelerde bulundu.

Hasyüncü, bu yatırımla hem sanayinin gelişmesine hem de ülkenin istihdamına önemli bir katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

``Bugün bölgemizde birçok fabrikanın ilan panosunda işçi aradıklarına ilişkin ilanlar görmekteyiz. Sanayicilerimiz kalifiye eleman konusunda ciddi sıkıntılar yaşamakta. Biz de kalifiye eleman konusundaki bu eksikliğin giderilmesi için bölgemizde 30 derslikli, 900 öğrenci kapasiteli, 6 ayrı meslek atölyesi bulunan meslek lisemizi yaptırdık. Toplam 38 bin metrekare alan üzerine inşa edilen okulumuzun şu anda 15 bin metrekare kapalı alanı tamamlandı. Okul kompleksi, öğrenci yurdu ve spor salonunun da inşa edilmesiyle toplam 30 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.``

MEZUN OLUP İŞE BAŞLAYACAKLAR

Okulun OSB`de bulunmasının öğrencilere önemli katkı sağlayacağını dile getiren Hasyüncü, ``Burada öğrenciler eğitimlerini birebir işletmelerde gerçekleştirme imkanı bulacaklar ve daha sonra buradan mezun olduklarında işlerinde uzman olarak sanayi tesislerinde iş hayatlarına başlamış olacaklar. Öğrencilerimize sunacağımız en önemli avantajlar ise kendilerine iş garantisi ve burs desteği sağlayacak olmamızdır`` diye konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Öksüzkaya ise mesleki eğitimin sanayi üretimi ve dolayısıyla ülke ekonomisi için çok önemli bir etken olduğunun altını çizerek, okulun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir