• DOLAR 32.504
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2486.718
  • ...
Son Cumada Kudüs ve Mescidi Aksa`da Hareketlilik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Dünya Kudüs Günü" olarak değerlendirilen Ramazan`ın son Cuması öncesinde Kudüs ve Mescidi Aksa`da büyük bir heyecan ve hareketlilik dikkati çekerken siyonist işgal devleti girişleri zorlaştırma amaçlı polis tedbirlerini artırdı.

İşgal devleti polis teşkilatı tarafından bugün (16 Ağustos Perşembe) yapılan açıklamada yarın Cuma namazı münasebetiyle Mescidi Aksa`ya girişlerin sıkı bir denetim altına alınması amacıyla tedbirlerin azami düzeye çıkarıldığı bildirildi.

İşgal polisi tarafından yapılan açıklamaya göre Batı Yaka bölgesinden gelen Müslümanlara yine kırk yaş sınırlaması uygulanacak ve kırk yaşın altındaki erkeklerin Mescidi Aksa`ya ulaşmasına izin verilmeyecek.

İşgal yönetimi polis teşkilatının açıklamasında yarın Cuma günü sabahın erken saatlerinden itibaren Kudüs`ün bütün ara sokaklarına çok sayıda polis ve güvenlik görevlisinin yerleştirileceği ve güvenlik gerekçesiyle Eski Kudüs`e ulaştıran yolların bütün geçiş noktalarında sıkı denetimler yapılacağı ifade edildi.

İşgal polisi "genel güvenlik ve düzenin ihlali" olarak nitelediği türden hareketlere karşı çok katı davranılacağı tehdidinde bulundu.

İşgal devletinin Ramazan ayı boyunca Cuma namazlarında Mescidi Aksa`ya ulaşılmasını engelleme amaçlı çok sıkı güvenlik tedbirleri almasına ve ulaşılmasını zorlaştıran uygulamalara başvurmasına rağmen her Cuma çok büyük bir cemaat toplandı. Yarın Ramazan`ın son Cumasında öncekilerden daha büyük bir cemaat oluşması bekleniyor.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir