• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Yüksekova`da Korkulu Anlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKARİ - Yüksekova`da gün batımı ile başlayan garip hava akşam saatlerinde korkulu anlar yaşattırdı. Gece yarısı başlayan sağanak yağmura şiddetli gök gürlemenin yanı sıra ardı ardına çakan yıldırımların eklenmesi görenleri hayrete düşürdü.

Saatlerce devam eden yıldırımlar gece yarısında adeta gün ortasını yaşatırcasına apaydınlık bir ışık saçarken, şimşeklerin ardı ardına durmaksızın çakması korkulu anlara neden oldu.

``Yüksekova`ya Gazap mı Yağdı``

Yüksekova semaları üzerine kümelenen bulutlar ne Şemdinli ne Hakkari ne de çevre yerlerde aynı etkiyi gösterdi. Adeta büyük bir savaş havasını estiren gök gürlemeleri ile ardı ardına çakan şimşekler vatandaşlar arasında ``Yüksekova`ya gazap mı yağdı`` yorumlarına neden oldu.

``Şimşeklerle Gökyüzünde Arapça Yazılar Meydana Geldi``

Öte yandan yıldırımları seyreden bazı vatandaşlar Yüksekova semalarında çakan şimşeklerle gök yüzünde Arapça yazılar meydana geldiğini ve hemen sönmesi nedeni ile bunu okuyamadıklarını iddia ettiler. Bu güne kadar böyle bir manzaraya şahit olmadıklarını belirten vatandaşlar, yaşananları hayra alamet görmediklerini belirterek Yüksekova`da yaşanan gelişmelerin umut verici olmadığını belirttiler.

Saim Yüksek - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir