• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
Almanya`nın Ankara Konsolosluğundan Şok Cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Almanya`nın Gelsenkirchen kentinde yaşayan Halil ve Şenol Türkeri kardeşler, Türkiye`den davet ettikleri 75 yaşındaki anneleri Naciye Türkeri`ye vize vermeyen Alman konsolosluğun öne sürdüğü gerekçeyle şok oldu.

Gelsenkirchen`de yaşayan Türkeri kardeşlerden Şenol Türkeri, Türkiye`den davet ettiğimiz anneme bir yıldır vize vermeyen Almanya`nın Ankara konsolosluğunun, “Annenizin altı çocuğu da Almanya`da yaşıyor ve bağlayıcılığı bulunmadığından Türkiye`ye geri dönmeyeceğini düşündüğümüzden, vize başvurusunu onaylamıyoruz” gerekçeli ret cevabıyla şok olduk dedi.

Bir yıldır Alman makamlarıyla uğraşıyoruz diyen Şenol Türkeri, “Annem ve babam da daha önce Almanya`da yaşıyordu. 1982`de birlikte Türkiye`ye dönüş yaptılar. Arada turist vizesiyle yanımıza gelip dönüyorlardı. Geçen yıl babamın vefat etmesinin ardından, kardeşimle beraber annemi buraya davet ettik. Tüm uğraşlarımıza rağmen Ankara`daki Alman konsolosluğu anneme bir türlü vize vermedi. En sonunda ret gerekçesini de, hiç beklemediğimiz şekilde sundu” diye anlattı.

Annem Tümör Hastası Ablamı Görmeye Gelecekti

“Anneme, babamdan kalan emekli maaşı halen Almanya`dan ödenirken vize vermemelerine bir anlam veremiyoruz” diye sitemde bulunan Şenol Türkeri, “Annem, Almanya`da tümör hastası olan 54 yaşındaki ablam Fatma Kabuk`u görebilmek için özellikle gelmek istedi, ama olmadı. Hukuki yollardan hakkımızı aramaktan başka şansımız kalmadı” diye konuştu.

Annesi için yazılı müracaatı kendisinin yaptığını belirten Halil Türkeri, “Benim eşim bir Alman, çocuklarımızla beraber burada yaşıyoruz. Tek istediğimiz, annemizi görmek. Türk yetkililerinden yardım bekliyoruz” dedi.

DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir