• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
`İman Dünyada Yaşanabilecek En Güzel Duygu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çok kültürlü bir ülke olan ABD`de İslamiyet`le şereflenen Amerikalı akademisyenlerin sayısı hızla artıyor. Dünyaca ünlü birçok Amerikan üniversitesinde, İslam dini ve Müslüman toplumlarla ilgili dersler veriliyor.

Ayrıca 2000`in üzerinde Müslüman profesör, muhtelif okullarda araştırmalar yapıyor, eserler veriyor. Daha da ilginç olanı ise, Amerika`da yeni doktoralarını alan genç hocaların önemli bir kısmı; ya Amerika`da doğup büyümüş Müslüman kimliğe sahip kişilerden ya da İslam dünyasından gelip Amerika`ya yerleşmiş şahsiyetlerden oluşuyor.

Bugün Amerika`nın bütün önemli üniversitelerinde, Müslüman öğrenci cemiyetleri ve grupları tesis edilmiş durumda. ABD`de İslam`ı kabul eden binlerce akademisyenden birisi de Prof. Dr. Ingrid Mattson...

Ontario Üniversitesi`nde felsefe ve güzel sanatlar alanında lisansını yapan Prof. Dr. Mattson, İslam`la şereflendikten sonra Chicago Üniversitesi`nden İslami çalışmalar üzerine doktorasını yaparak profesör olmuş.

Mısırlı bir Müslüman mühendisle evlenen Mattson, İslam`la tanışmasını söyle özetliyor: “Liseden sonra Allah`a olan inancım bir Katolik olarak çok zayıflamıştı. Bir başka üniversiteden tanıştığım Müslüman bir öğretim üyesi kadının; zekâsı, belagat ve cömertliği bende derin bir saygı uyandırmıştı. Düzenli verdiği konferansların takipçilerinden birisi olmuştum. Konuşmalarında anlattığı Allah inancı bize öğretilenlerden çok uzaktı.

Anlattığı her şey beni o denli şaşırtıyordu ki, yaklaşık 20 ay boyunca İslam`ı araştırdım. Özellikle Kur`an ve Hazret-i Muhammed`in (s.a.v) sözleri beni çok etkiledi. İslam`ı tanıdıkça yepyeni bir dünyayı keşfettiğimi anladım. Kalbimin yavaş yavaş imanla dolduğunu hissediyordum.

Ruhumu müthiş bir huzur kaplamaya başladı. Artık hak dini kabul etmemin zamanının geldiğini düşündüm ve bunu Müslüman arkadaşlarımla paylaştım. Kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldum. O günden beri, imanın tadını yaşıyorum. Gerçekten iman dünyada yaşanabilecek en güzel duygu...

Türkiye Gazetesi

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir