• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 17 Ağustos 2012 Cuma günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `Dünya Kudüs Günü Etkinliğine Davet`
Hak ve Özgürlükler Platformu, \"Dünya Kudüs Günü\" nedeniyle Cuma günü saat 17.00`de Cumhuriyet Meydanında yapacakları kitlesel basın açıklamasına tüm halkı davet etti.

`İmza Kampanyasına Çağrı`
14 yıldır cezaevinde olan ve rahatsızlığı nedeniyle kişisel işlerini bile yapmakta zorlanan Fikret Bayram`ın kardeşi Abdullah Bayram ağabeyinin salıverilmesi için imza kampanyasına katılım çağrısında bulundu.

Batman Umut Gazetesi; `MÜSİAD`dan Yardım`
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Umut-Der aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yaptı.

`Bayram Pazarı Kuruldu`
Ramazan Bayramına 4 gün kala satışların durgun olduğunu söyleyen tezgâhtarlar bayramın yaklaştıkça satışların daha da artacağını umduklarını belirttiler.

Batman Gazetesi; `DİKA Personel Alacak`
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde çalıştırılmak üzere personel alımı yapacak.

`Vali Turhan Basınla Vedalaştı `
Balıkesir`e atanan Vali Ahmet Turhan veda ziyaretleri kapsamında Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyetini ziyaret ederek basınla vedalaştı.

Batman Pusula Gazetesi; `Kum Yüklü Kamyon Yan Yattı`
Batman`da çalışma alanına kum taşıyan kamyon çamura saplanarak yan yattı. Ölü ve ya yaralının olmadığı kazada maddi hasar oluştu.

`Kitabım Kur-an`dır Derken Kur-an`ı Tanıman Lazım`
Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, \"Ramazan da Kadir Gecesi de mübarekliğini Kur-an`dan alıyor. O zaman hepimizin önem vereceği husus Kur-an`dır\" dedi.

Batman Medya Gazetesi; `Savaştan Kaçtılar, Perişan Oldular!`
Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle canlarını zor kurtaran Afgan mülteciler, Batman`da da perişan oldu. Aynı evde 26 kişi kalan Afganlılar, açlık ve hastalığın pençesinde.

`Dünyada milyonda 1, Batman`da yüzde 2`
Yapılan bir araştırma SSPE hastalığında Batmanın korkunç durumunu ortaya koydu. SSPE hastalığı araştırmacısı Hikmet Evin, SSPE hastalığının yaklaşık 10 yıl önce bölgede ortaya çıktığını ve tedavisinin olmadığını söyledi.

Batman Postası; `Kitlesel Basın Açıklamasına Davet`
Hak ve Özgürlükler Platformu, Dünya Kudüs Günü nedeni ile Cuma günü saat 17.00 da Cumhuriyet Meydanında yapacakları kitlesel basın açıklamasına tüm vatandaşları davet etti. Hak ve Özgürlükler Platformu \"Dünya Kudüs Günü\" ve bölgemizde yaşanan olaylarla ilgili kitlesel basın açıklamasına hazırlanıyor.

`Müftü Çağlar`dan Ramazan Bayramı Mesajı`
Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, yayımladığı mesajda tüm Müslümanların Ramazan Bayramı kutladı.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Pankartlı Kutlama`
Batman Peygamber Sevdalıları Platformu Batman halkının Kadir Gecesi`ni ve Ramazan Bayramını kentteki 20`ye yakın merkeze astırdığı pankartlarla kutladı.

`Beşiri Merkez Camii`nde Kadir Gecesi İhya Edildi`
Beşirililer Kadir gecesini Beşiri Merkez Camii`nde ihya ettiler. Yapılan konuşmalarda özellikle zulüm ve açlık içerisinde bulunan Müslüman kardeşlerimize dua edilmesi istendi.

Batman Barış Gazetesi; `SSPE Bölgede Yayılıyor`
Kızamık hastalığı geçiren bazı çocuklarda genellikle 5-14 yıl sonra görülen ölümcül SSPE hastası, 1995-2011 yılları arasında 2 bini buldu. Batmanda her sene onlarca çocuğun yaşamına mal olan SSPE hastalığı, Batman, Diyarbakır, Urfa, Siirt, Mardin gibi illerde giderek yaygınlaşıyor.

`Bayramı Zehirlemeyelim!`
Yeşilay Batman İl Temsilcisi Şehmus Temiz, Ramazan ayında bırakılan kötü alışkanlıkların rafa kaldırılmasını isteyerek, toplumda birçok ferdin kötü alışkanlık kazanmalarının sigaradan geldiğini söyledi.

Batman Doğuş Gazetesi; `Kaymakamdan Koruculara İftar Yemeği`
Batman`ın Sason İlçe Kaymakamı Bahadır Yörük Korucu Tim Komutanlarına açık havada iftar yemeği verdi.

Batman Duruş Gazetesi; `MÜSİAD`dan gıda yardımı`
Müstakil Sanayici ve iş adamları Derneği (MÜSİAD) ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yaptı.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Bir evde 26 kişi!`
Afganistan`daki iç savaş nedeniyle Batman`a sığınan Afgan mülteciler, zor durumda. 26 Afgan, aynı evde yaşıyor. (M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir