• DOLAR 32.535
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.079
  • ...
Müslümanlar İtikafla Camilere Kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Ramazanın son on gününde yapılması sünnet olan itikaf ibadeti nedeniyle çok sayıda Tatvanlı adeta dünya ile ilişkisini keserek camilere kapandı.

İtikaf ibadetini hafızlık yapan talebeler, hoca arkadaşları ve camii cemaatiyle ihya eden Tatvan Saadet Camii imamı Mesut Dağdağan, itikafın müekked bir sünnet olduğunu hatırlatarak, kendilerinin de Tatvan Saadet camisi olarak öğrenciler ve cemaatimizle beraber Şafii ve Hanefi fıkhına göre bu sünneti ihya ettiklerini söyledi.

Kifaye olan bu sünnetin Resullullah (a.s) dönemindeki önemini örneklerle anlatan Dağdağan, itikafın uzun zamandır unutulan ancak son yıllarda daha çok dikkat edilen bir sünnet olduğunu dile getirdi. Dağdağan, camide itikafa girildiğinden bu güne kadar 100`den fazla Kur`an hatmi okunduğunu, yüz binlerce Kelime-i Tevhidin getirildiğini Ya-Sin`i şeriflerin Ayet-el Kursi`lerin okunduğunu ifade etti.

Talebelerden Şuayb Züllüoğlu ise, hafızlık eğitimini aldığı Saadet Camii`nde itikafa girdiği için çok mutlu olduğunu söyleyerek, itikaf günlerine girdiğimizden bu yana bolca Kur`an okuyarak salavatlar ve salatı nariyeler getirerek bu ibadeti ifa etmeye çalıştıklarını söyledi.

Sözlerini dualarla sonlandıran Mesut Dağdağan hoca, itikafa girerken alemi İslam`ın, Ümmeti Muhammed`in, din ve dünya kurtuluşu ve yine alemi İslam`ın üzerindeki zulümatın, şerrin ve tuğyanın kaldırılması, Ümmeti Muhammed`in hidayetine, islahına, dirlik ve birliği için dua ettiklerini dile getirdi.

Dağdağan, \"İnşallah mahsum olan bu çocukların duaları, Ümmeti Muhammed için kurtuluş ve fütuhat olur. Şimdiden bütün kardeşlerimizin itikaf ibadetlerini ve ramazan bayramlarının tebrik ederim\" dedi. (Erkan Yürek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir