• DOLAR 32.575
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2425.184
  • ...
İNHAP`tan Dünya Kudüs Günü Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Dünya Kudüs Günü münasebeti açıklama yapan İNHAP sözcüsü Faruk Polat, Kudüs esir düştüğü günün bütün İslam ümmetinin de esir düştüğü gün olduğunu söyledi.

 

İslam coğrafyasının her yerinde kan, feryat, figan olduğunu ifade eden Polat, ümmetin özgürlüğünün öncelikli olarak Kudüs`ün özgürlüğüne bağlı olduğunu vurguladı.

 

Kudüs`ün kurtuluşunun sadece Filistinli Müslümanların değil, bütün Müslümanların boynunun borcu olduğunu dile getiren Polat, \"Her Müslüman gerek fert olarak gerekse de cemaat olarak bir Selahaddin olmalı ve Mescidi Aksa`nın, Kudüs`ün, Filistin`in kurtuluşu için mücadele vermelidir. Şu unutulmamalı ki, Kudüs davası sırtımızda bir kambur değil, boynumuzun borcudur\" dedi.

 

Kudüs`ün esir ve mahzun olduğunu ve Selahaddin`ini beklediğini belirten Polit, açıklamasını şöyle tamamladı:

\"Ya Rab; şeytanların zincire vurulduğu bu ayın hürmetine, kutsallarımızın hürmetine, Mescidi Aksa`nın Hürmetine, senin sevdiklerinin hürmetine, kendi katından bizi rızıklandırdığın gibi kendi katından bize Selahaddin`i şuur ve idrak ver ki, Kudüs esirken biz uyumayalım, gaflet etmeyelim, küfrün oyunlarına alet olmayalım. Bize cesaret, azim, sabır ve samimiyet ver ki, Kudüs Seferine Çıkalım.

 

Yüce Yaradandan Kudüs esaretinin son yılı olması dileğiyle nice özgür Kudüslere.\" (Ali Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir