• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
`Kanu Binalarının Yüzde 90`nı Depreme Dayanıklı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde, İstanbul`daki kamu binalarının güçlendirme çalışmaları ve depremle ilgili çalışmalar hakkında basın açıklaması yaptı.

Vali Mutlu,İstanbulluları depreme karşı bilinçlendirmek ve muhtemel depremde can ve mal kaybını en aza indirmek için başlatılan ‘Harekete Geç’ kampanyası hakkında bilgi verdi. Mutlu, kampanya çerçevesinde 39 ilçede tanıtım aktivitesi yaptıklarını, depreme karşı İstanbulluları bilinçlendirdiklerini söyledi.

Kamu binalarının yüzde 90`ının depreme hazır olduğunu anlatan Mutlu, “Çalışmalarımıza başlarken riskin yüksek olduğu bölümlerden başlayarak kuzeye doğru gittik. Dolayısıyla yüzde 90’nın dışında kalan binalarda güvenli alanlarda kaldığı için orada çokta bir risk görmüyoruz." şeklinde konuştu.

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında 642 okul binasını güçlendirdiklerini söyleyen Mutlu, “Proje kapsamında 152 okul yıkılıp yeniden yapıldı.” dedi. Sağlık alanında da önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Mutlu, Beykoz Devlet Hastanesi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Şile Devlet Hastanesi’nde güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

Mutlu, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşların bayramını kutladı.

cihan

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir