• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`İslam`ı Araştıran Müslüman Oluyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
11 Eylül`ü yaşayan ABD`de Müslümanlar aleyhine yürütülen onca olumsuz propagandaya rağmen İslamofobia (İslam dininden korkutarak uzaklaştırma) projesi geri tepmeye başladı. Ülkede İslamiyet`i ve Kur`an-ı kerimi merak eden insanların sayısı her geçen gün artarken, çok sayıda Amerikalı dinini değiştirerek hak dini seçiyor.

ABD eski başkanı Richard Nixon`ın dış politikada müsteşarlığını yapan Prof. Robert Dickson Crane de bunlardan biri. Müslüman olduktan sonra Faruk Abdulhak adını da alan Crane, tek Allah fikrinin zihnine 5 yaşındayken yerleştiğini söylüyor. ABD Kongresi üyesi kardeşinin de İslam`la müşerref olduğunu bildiren Crane, birçok Hıristiyan din adamının kendisini ziyaret edip vazgeçirmeye çalıştıklarını, onlara, “Ben çözümü İslam`da buldum” şeklinde karşılık verdiğini anlatıyor.

Crane, İslam`a girişini şu sözlerle dile getiriyor: “Uzun araştırmalarım sonucunda en saf Allah inancını Kur`an`da buldum ve özellikle Ayet-el Kürsi`den çok etkilendim. 11 Eylül olayının ardından ABD`de birçok kişi Müslüman oldu. Çünkü İslamiyet`i araştıran insanlar gerçek Müslümanlığın yüzünü gördüler ve İslam`la şereflendiler.

Bir diğer gerçek de ülkemizde İslam kültür merkezlerinin giderek artması, cami ve mescitlerin yüzde 14`ünün de üniversitelerin bünyesinde bulunması.” Amerika`da İslam`ın iyi anlatılamadığını kaydeden Crane, “ABD`de herkesin İslam`a olumlu baktığını söylemek zor. Bütün çalışmalarım, yazdığım makaleler ve kitaplar bunu izole etmek için. Özellikle entelektüel kişilerin İslam`ı iyi incelemeden düşmanca yazılarına gerekli cevabı vermeye çalışıyorum. Türkiye`yi de ziyaret etmeyi çok istiyorum, çok yakından takip ettiğim, beni etkileyen bir ülke” diyor.

 

New York`ta bulunan El Nur İslam okuluna devam eden Müslüman kız öğrenciler, İslamiyet`i istedikleri gibi yaşıyor.

 

 

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir