• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Miniklerin Kur`an Okuyuşu Altınla Ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus`ta, Yaz Kur`an Kursları kapsamında öğrenim gören 6 yaşındaki iki kız öğrencinin kısa zaman içinde Kur`an-ı Kerim okumayı öğrenmelerinden dolayı Tarsus Müftülüğü tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.


Yaz Kur`an Kurslarına katılarak kısa zaman içerisinde Kur`an okumayı öğrenen 6 yaşındaki Yaren Yılmaz ve Fatma Kurtoğlu isimli iki öğrenciyi tebrik eden Tarsus Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Aydoğanlar Camii`nde düzenlenen program ile öğrencileri çeyrek altınla ödüllendirdi.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Müftü Akbaba şunları söyledi, "Ben küçük yaşta bu başarıyı gösteren bu yavrularımızı tebrik ediyorum. Özellikle bütün Kur`an Kurslarımızda hizmet veren hocalarımıza da daha güzel bir eğitimin verilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Tarsus Müftülüğü olarak yaz ve kış Kur`an Kurslarımız mevcuttur. Biz burada güzel bir gayret görüyoruz. Artık yaz tatili nedeni ile verdiğimiz eğitimin sonuna geliyoruz ve hep birlikte bayrama kavuşacağız. Biz 10 yaşında nasıl Fatiha okuyorsak, 70 yaşında da aynısını okuyoruz. Onun için küçüklükten başlayan eğitim çok önemlidir. Eğitime ne kadar küçük yaşlarda başlayabilirse o kadar faydalı olabileceği unutulmamalıdır" dedi.



Kuran-ı Kerimi okumaya geçen Yaren Yılmaz`a tacını takmadan önce Kur`an-ı Kerim`den kısa bir ayet okumasının istenilmesi üzerine Kur`an-ı Kerim`i o masum sesi ile okuyan Yaren Yılmaz, programa katılan vatandaşların büyük beğenisini aldı.

Yapılan tebrik konuşmalarından sonra, her iki öğrenciye çeyrek altın verildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir