• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
Atina`da Müslümanlar Yine Açık Havada Namaz Kılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Atina`ya cami inşaatı girişimlerinin bu yıl da sonuçlanamaması nedeniyle Yunanistan`da batı Trakya Müslümanları dışında kalan 500 binden fazla Müslüman Ramazan Bayramı`nda açık havada namaz kılacak. Avrupa ülkeleri başkentleri arasında camisi olmayan tek Avrupa başkenti konumundaki Atina`da cami inşaatı için yapılan çalışmaların sonuçları ve gerekli izinler geçen yıl Yunan parlamentosunda onaylandığı halde şimdi ekonomik krize takıldı.

Yunan hükümet yetkilileri cami inşaatı ile ilgili alınan kararın geçerliliğini sürdürdüğünü Müslümanların ibadetleri için çektiği sıkıntıların bir an önce giderileceğini belirtirlerken kamu tasarrufları gerekçe gösterilerek Atina`ya cami projesi "şimdilik" yine rafa kaldırıldı. Atina`daki Müslüman dernekleri ekonomik gerekçeleri yeni bir mazeret olarak görüyorlar. Açık havada toplu namaz kılanlar, ırkçı saldırılara açık hale geliyor. Namaz kılanlara yumurta atılması, radyoların seslerinin açılması, namaz kılınan parkların etrafındaki binaların balkonlarına çıkarak slogan atılması daha önce rastlanan provokasyonlardı.

Yunanistan`da Müslümanların çoğunluğunu oluşturan kaçak göçmenler toplumsal bir sorun haline dönüşürken bu durum yalnız fanatiklerin değil, Atina sakinlerinin de İslam`a karşı tavır almasına neden oluyor. Gelişmeler, yabancılara karşı politikalarıyla dikkat çeken Hrysi Avgi (Altın Şafak-H.AV) partisine de uygun zemin oluşturuyor. Güvenlik makamlarının aciz kaldığı saldırılara ilişkin olarak Avrupa Birliği, partinin eylemlerinin Yunan anayasasına uygunluğunu incelemesini talep ediyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir