• DOLAR 32.604
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2488.601
  • ...
Dünya Kudüs Günü Etkinliğine Davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hak ve Özgürlükler Platformu "Dünya Kudüs Günü" ve bölgemizde yaşanan olaylarla ilgili kitlesel basın açıklamasına hazırlanıyor. Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Abdurrahman Cens, 33 yıldır her Ramazan ayının son cuma gününde kutlanan "Dünya Kudüs Günü" nedeni ile Cuma günü saat 17.00`de Cumhuriyet Meydanında kitlesel basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Cens, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa`nın mazlumiyeti, Filistin`de dinmek bilmeyen İsrail vahşeti ve cinayetlerinin dışında yanı başımızda Suriye`de 17 aydır süren çatışmalar, Burma`da Arakan`lı Müslüman kardeşlerimizin katledilmeleri ve bölgemizde Roboski`de 34 mazlum kardeşimizin katledilmeleri ile Şemdinli`de iki ateş arasında kalan halkımızı konu alan kitlesel basın açıklamamıza tüm halkımız davet ediyoruz" dedi.
 
Bayram öncesinde böyle bir basın açıklaması yapılmasının insanlığı dirilteceği ve bizlere kardeşler olduğumuzu hatırlatılacağını ifade eden Cens, "Eğer Filistin`de, Roboski`de, Suriye`de, Arakan`da ve daha pek çok İslam beldesinde bu mazlumlar, küçük yavrular yaşasalardı onlar da bayram yapacaklardı bizim gibi. Birilerinin hırs ve bencillikleri, İslama ve Müslümanlara düşmanlıkları yüzünden öldürüldüler. Bu memleketlerde zulüm hala bitmiş değil, acılar hala dinmiş değil" diye konuştu.

Cens son olarak, "Dünyanın neresinde olursa olsun zulme karşı durmaya, mazlumların yanında olmaya çağırıyoruz. Bir daha katliamlar yaşanmasın! Ne halkımız, ne de bir başkası bir daha zulme uğramasın. Hak ve Özgürlükler Platformu olarak, Saat 17.00`da Cumhuriyet Meydanında düzenleyeceğimiz Dünya Kudüs Günü basın açıklamamıza Batman`ın tüm aziz Müslümanlarını davet ediyoruz" dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir