• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
Turhan: Valiliği Batman`da Öğrendim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Balıkesir`e tayini çıkan Batman Valisi Ahmet Turhan, Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyet binasında basınla bir araya geldi. Vali Turhan`ı Cemiyet Başkanı Kemal Çelik ve üyeler tarafından karşılandı.

Vali Turhan, görev devir teslimi yaparak Türkiye`de bir ilki Batman`da gerçekleştireceklerini belirterek, \"Bayramdan sonra devir teslim yapacağız, ben ayrılacağım vali bey gelecek. Hiç Türkiye`de yapılmadı ama biz Batman`da yapacağız. Bayramdan sonra Çarşamba günü devir teslim yapacağız. Batman bu konuda ilk olacak. Bakan beyde olur deyince bizde yapmaya karar verdik\" dedi.

Batman`ın ilk valiliği olduğunu, valiliği burada öğrendiğini ve zor bir yerde öğrendiğini kaydeden Turhan, \"Bir insanın yüzme bilmeden okyanusa atılması gibidir. Kolay değildir. Kimseyi bilerek kırmadık ve kimseye bilerek adaletsizlik yapmadık. Basın bizim için her zaman önemli oldu. Batman basını çok dinamiktir. Valilik olarak kurduğumuz sistemde hep basınla daha çok nasıl yakın olabiliriz diye düşündük. Şu anda bunu kurumsallaştırmaya çalışıyoruz\" şeklinde konuştu.

Vatandaşla diyalog kurmadı eleştirilerine üzüldüğünü belirten Turhan, bunun yanlış olduğunu ve sürekli vatandaşın içinde olduğunu söyledi. Camide, düğünde, taziyede, fakir vatandaşın evinde beraber olduğunu belirten Vali Turhan, bu eleştirinin kendisini incittiğini söyledi.

Devlet Vatandaş İçin Olacak
70 yıllık devletin bürokratik anlayışının ortadan kalkması mücadelesi içinde olduklarını ve bunun için \"Biz vatandaşın hizmetkârıyız\" dediklerini dile getiren Vali Turhan, \"Bunu söylemek kolay değil. Ama artık bunu Bakan söylüyor, Vali söylüyor. Bunu yarın daire müdürü söyleyecek. Ne zaman bu memleket düzelecek, `Hizmetli biz vatandaşın hizmetkârıyız` dediğinde bu sorun çözülecek. Hizmetli bunu söylediğinde gerçekten devlet vatandaş için olacak. Biz buna inanıyoruz. Bu doğrultuda mesafe aldık. Taşları oynattık. İnşallah mesafe alınacak. Burada yine basına rol düşüyor\" ifadelerini kullandı.

Batman`a Hizmet Aşkıyla Uğraştınız
Ziyaret sırasında BM-GYC Genel Başkanı M. Kemal Çelik, \"Batman il olduktan sonra 12 vali ile çalıştık. Eleştiriye açık hoşgörülü olarak Haluk İmga ve sizi gördük. Bazı valilerle sorunlarımız oldu. Biz sizin döneminizde 3 yıllık süreçte basın olarak konuşursak, eleştiriye açık olduğunuzu bu nedenden dolayı basın camiası adına size teşekkür ediyoruz. Yeni görevinizde üstün başarılar diliyoruz. Sizi unutmayacağız. Siz iz bırakan yöneticilerden birisiniz. Batman`a hizmet aşkıyla uğraştınız. Bu konuda Batman`ın kazançlı olduğuna inanıyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum\" dedi.

Batman Valiliği Türkiye`de Prestijli Bir Valiliktir
Vali olarak atandığını öğrendiğinde Güneydoğu olmasını istediğini ve tam merkezine geldiğini dile getiren Vali Turhan, \"Hiç pişman olmadım. Batman Valiliği Türkiye`de prestijli bir Valiliktir ve saygın bir valiliktir. Başbakanın ifadesi ile buraya en iyisini gönderiyor ve şu anda batıdaki tecrübeli en iyi valileri gönderiyor\" dedi.

Son olarak, kurumlarda ve toplumda yanlış işler olmaması için basına büyük işler düştüğüne dikkat çeken Vali Turhan, \"Çünkü kurumlarda idarelerde, toplumlarda yolsuzluk ve yanlışlıklar olan bir yerde hiçbir güzellik olmaz arkadaşlar\" diye konuştu.

Soru üzerine Vali Turhan, Balıkesir`i az çok bildiğini ve son üç senedir yaz tatilini Balıkesir Edremit`te geçirdiğini kaydetti. (Veysi Demir/M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir