• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
MEB "yoga" etkinliğini iptal etti mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığının, kitaplarında eşcinselliği teşvik eden Yazar Ece Vahapoğlu'na ait "yoga" etkinliğinin iznini iptal ettiği belirtildi. Ancak konu hakkında MEB'den herhangi bir resmi açıklamanın yapılmaması kamuoyuna inandırıcı gelmedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün Türkiye geneli okullarda Hinduizm, Budizm gibi sapkın inançlarda yer alan yoganın etkinliklerinin yapılmasına izin vermesi şaşkınlıkla karşılanırken projenin mimarı Ece Vahapoğlu'nun, kitaplarında lezbiyenliği teşvik ettiği ortaya çıkmıştı.

Söz konusu durumun basına yansımasının ardından kamuoyu, halkın inanç ve değerlerine aykırı etkinliğe izin verilmesine büyük tepki göstermişti.

Yaşanan tepkilerin ardından MEB'in "Ece Vahapoğlu ile Çocuk Yogası" etkinliğinin iznini iptal ettiği ileri sürüldü. Ancak, etkinliğin iptaline dair resmi bir açıklamanın yapılmaması inandırıcı bulunmazken, bu durum "kamuoyunda oluşan tepkileri azaltma amaçlı" olarak yorumlandı. (Fırat Arslan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir