• DOLAR 32.567
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.958
  • ...
Suriye`deki Karışıklık Lübnan`a da Sıçradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber –Dış haberler servisi- Riyad Makaev
 
Özgür Suriye Ordusu`nun, Hizbullah”a bağlı birini rehin aldığını belirtmesinden sonra, Lübnan`daki Şiiler Sünnilere ait dükkanlara saldırmaya başlandıklarını bildirdi. Lübnan`daki toplum da Suriye`deki gibi güçlü bir şekilde dini inanç temelinde bölünmüş durumda ve sünnilerin çoğunluğu Suriye`deki muhalifleri desteklemektedirler.

Lübnan`da rehine alma vakaları çoğaldı. 15 Ağustos`ta Lübnanlı Şiiler, Suriye`de rehin alınan Lübnanlıya karşılık yirmi Suriyeli sunnileri rehin aldıklarını duyurdular.

Rus İTAR-TASS Haber Ajansın verdiği habere göre, Ulusal diyaloğun ikinci turu yapılmadan Lübnan Şii-Sunni çatışma eşiğine geldi. Suriyeli silahlı muhalifler Lübnanlı birini kaçırmasıyla, Lübnanlı Şii grup tarafından beklenmeyen bir yanıt geldi. Lübnanlı Şii gruplar Lübnan`da bulunan sunni Suriyeli muhaliflere yönelik adeta bir "AV" başlattı. Şii eylemciler Dhii, Hay Salam ve Shueyfate şehirlerde suriyeli işçileri taşıyan atöbüsleri durduruyorlar. Lübnanlıların sünnilere ait dükkanları ve işyerlerini yağmaladıkları ve yıktıkları gelen bilgiler arasında.

Bu olaylar ve açıklamalar sonrası Lübnanlı yetkililer, Suriyeli silahlı muhalefeti açıkça destekleyen Suudi Arabistan, Katar, Türkiye büyükelçilikleri çevresinde güvenliği daha da arttırdı. Ayrıca Suriyeli muhaliflerin elinde bulunan 11 rehineden dört tanesi Halep`ten 40 kilometre uzağındaki Azaz şehrinde bombalama sırasında öldü. "Al-Mustaqbal" televizyon kanalının "Özgür Suriye Ordusu"na dayanarak verdiği habere göre, ölen dört rehin Suriye Beşar Esad`a bağlı askerlerin bombalama sonucunda öldüler.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir