• DOLAR 32.55
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2425.916
  • ...
Hamas`tan Mekke Zirvesi`ne Kudüs Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İsrail kazıyarak içindeki kemikleri kaldırmak suretiyle imha etme ve yerine Tel Aviv Üniversitesi`nin yürüttüğü proje doğrultusunda binalar inşa etme kararını kınayan Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas), Mekke`de düzenlenen İİT Dördüncü Olağanüstü Zirvesi`ne katılan liderlere Kudüs`e ve Mescidi Aksa`ya karşı sorumluluklarını yerine getirme çağrısını da tekrarladı.

Hamas`ın konuyla ilgili yazılı açıklamasında işgal devletinin ölülere saygıyı bile hiçe sayarak kabirlerine karşı taşkınlık ettiğine ve Memlûklerden Osmanlılara kadar bölgede Müslümanlara ait ne kadar eser varsa hepsini ortadan kaldırmaya çalıştığına dikkat çekildi. Açıklamada işgal devletinin bu taşkınlığının devam etmesinin tüm insanî değerlerin ve uluslararası kuralların ayaklar altına alınması anlamına geldiği hatırlatılarak İslam âleminin Mekke`de bir araya gelen liderlerinden Kudüs`e ve Mescidi Aksa`ya sahip çıkmak için harekete geçmeleri istendi.

İşgalcilerin Şeyh Munis Köyü Kabristanı`nı tamamen imha etme amaçlı projenin durdurulması ve kabristanın imha edilmesinin engellenmesi için işgal devletinin Yüksek Mahkemesi`ne açılan dava iki gün önce açıklanan nihaî kararla reddedilmiş ve kabristanın tamamen imha edilmesine İsrail yargı mekanizması tarafından da izin verilmişti. İsrail işgal yönetimi Filistin`den İslâm`ın ve Müslümanların bütün izlerini kaldırmak için kabirlerine varıncaya kadar tüm eserlerini yıkmaya, yok etmeye ve ortadan kaldırmaya çalışıyor.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir