• DOLAR 32.541
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2489.755
  • ...
Önce Müftü, Vaiz Hesap Versin, Sonra Cemaat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, cemaati muhasebeye davet etmeden önce din görevlileri olarak, kendilerini hesaba çekme mecburiyetinin bulunduğunu belirtti.

Din görevlilerinin vaaz kürsülerinde ramazan ayının ``muhasebe ayı`` olduğunu anlattığını hatırlatan Görmez, ``Bu muhasebe sadece cemaatin görevi değil, bu muhasebe bizim de görevimiz. Bazen biz cemaatimize bulunduğumuz tavsiyeleri kendimize bulunmayı unutuyoruz`` diye konuştu.

Konuşmasında ``Siz neden yapmadığınız bir şeyi söylersiniz`` ayeti kerimesini hatırlatan Görmez, şöyle konuştu:

``Cemaatimizi muhasebeye davet etmeden önce biz din görevlileri olarak, müftüler, vaizler olarak, Diyanet İşleri Başkanı olarak belki toplumdan önce her birimizin kendisini hesaba çekme mecburiyeti var. Önce biz kendimizi hesaba çekmeliyiz. Kendimizi sürekli hesaba çekmezsek milletimize kendisini hesaba çekmeye davetini, hak ve salahiyetini kaybederiz. Bizim işimizi zorlaştıran en önemli şey, öğrettiğimizi kaybetmemizdir. Vaazlarımız, öğretmelerimiz ve hizmetlerimiz devam ediyor. Hepinizi yürekten kutluyorum ama büyük bir eksikliğimiz var. Biz öğrettiğimizi kaybediyoruz. Biz kendimizi ne kadar muhasebeye çekersek örnekliğimiz de o kadar artar.``

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir