• DOLAR 32.504
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2490.516
  • ...
SON DAKİKA
Adana Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA -16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

 

ADANA GÜNEY HABER: İşçiler TEDAŞ`ı İşgal Edip Yol Kesti
Adana TEDAŞ bünyesinde taşeron işçi olarak çalıştıkları sırada 161 gün önce işten çıkartılan işçiler, Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal ile birlikte TEDAŞ binasını basarak pankart astı. Bu sırada işçiler ile özel güvenlik elamanları arasında arbede çıktı.

 

Narenciyede Rekolte Düşecek, Fiyat Yükselecek
Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Halid Milli, meyve olgunlaşma dönemine giren narenciyede; çiçeklenme döneminde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle rekoltenin düşeceğini fiyatların da buna bağlı olarak artacağını dile getirdi.

 

Bibercilerden `Ekmekli` Eylem
Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Ekipleri Merkez Yüreğir İlçesi, Atakent Mahallesi, Ege Bağatur Bulvarı üzerinde kaldırıma kurdukları çadırlarla salçalık biber satışı yapan seyyar esnafa kaldırım işgali yaptığı için müdahale etti. Adana`da halde satış yapmaları istenerek Pazar alanları yıkılan salçalık biber satıcıları, ellerinde ekmek ve biberlerle eylem yaptı. Kaldırım işgali yaptıkları ileri sürülerek biber satmalarına izin verilmeyen sayar satıcılar ise biberlerini yola dökerek eylem yaptı.

 

ÇUKUROVA PRESS GAZETESİ: Meclis`in Dersi İmar Revizyonu
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi`nde gündem; `imar planı revizyonu` oldu. Yapılan son oturumda meclis üyeleri, merkez ilçeler Seyhan ve Çukurova`yı yakından ilgilendiren; `1/5.000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planları`na yönelik, komisyonlardan gelen raporları görüştü. Kısa süren tartışmanın ardından itiraz edilen maddeler tek tek görüşülerek karar bağlandı.

 

Çelik`in Hedefinde Yine CHP Vardı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun, Hüseyin Aygün`ün kaçırılması ile ilgili olarak yaşananlara yönelik bakış açısını değerlendiren Ömer Çelik, \"Türkiye, dışarıda etkin bir politika izlerken, Türkiye`nin dış politikadaki etkinliğini kıran ülkeler ve Baas rejimi ile paralel hareket etmek, adeta CHP`nin görevi haline geldi. Dolayısıyla burada CHP, Türkiye`yi zaafa uğratma konusunda Damat Ferit Paşa Hükümeti`ni bile çıkartacak bir performans gösteriyor \" dedi.

 

400 Polisten Dev Tarama
Aralarında çevik kuvvet ve TEM ekiplerinin de bulunduğu 400 polisle 19 Mayıs, Yunus Emre, Anadolu, ve Başak Mahallelerinde asayiş uygulaması yapıldı. Polisler kahvehane önünde oturan, yoldan geçen herkesin sorgusunu yaptı. Kahvehanedeki vatandaşların kimliklerini alan polisler, telsizle kimlik numarası verip kaydı olup olmadığını kontrol etti. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir