• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Osmaniye`de Sakalı Şerif Ziyarete Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OSMANİYE - Osmaniye Enverul Hamid Merkez Camii`de Peygamber Efendimizin (sav) Mübarek sakalı şerifi ziyarete açıldı. Sabah namazından sonra bayanlara ve öğlen namazından sonrada erkeklere olmak özere Osmaniye Merkez Camii`ne sakalı şerif getirilerek halkın ziyaretine sunuldu.

 

İlahi ve salavatların hiç eksik olmadığı ziyarette duygulu anlar yaşanırken, kendilerine hakim olamayan ziyaretçilerin gözyaşlarına boğulduğu gözlendi.

 

Sakalı şerif ziyaretiyle ilgili görüştüğümüz Osmaniye Merkez Camii İmamı Halil Doğan, sahabelerin, peygamber efendimizin (sav) sakalının bir telinin yere düşmesine izin vermediğini, aksine bunu muhafaza ettiğini belirterek, \"Zaman zaman ona bakıp peygamber efendimizi hatırlamışlar. Yani peygamber efendimizi hatırlamak onun getirdiği düsturu hatırlamak, İslam`a doğru meyletmek, efendimize yakın olmak manevi yönden dolmak bunun gibi insanın İslami yaşantısını daha düzene sokar. Bu amaçla Sakalı Şerif beldelere gönderilmiş. Gözden uzak olan gönülden ırak olur. Yani peygamberimizden bir parça görmek insanlarımıza peygamberi hatırlatıyor ve insanlar da onun gibi olmaya gayret ediyor.\" dedi. (Abdulkadir Alakuş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir