• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
"Zalimler sloganlarla değil İslam'ı yaşamakla kahrolurlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi "Şubat Gülleri Şehitler" isimli bir program  düzenledi. Programa Vanlılar yoğun ilgi gösterdi.

Van Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen program, Sait Tink'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ekinliğe konuşmacı olarak katılan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Nizamettin Yalçın, geçmişten günümüze İslam'a yönelik tüm saldırılara rağmen, Allah-u Teala'nın "Kâfirler, zalimler istemeseler dahi Allah nurunu tamamlayacaktır." vaadini hatırlattı.

"Andolsun, mallarınız ve canlarınız konusunda imtihana çekileceksiniz." ayetine atıfta bulunan Yalçın, "Bu ayet-i kerimeye kendimizi vurduğumuz zaman hangi derecede, hangi konumda, hangi durumda olduğumuzu net bir şekilde anlayabiliyoruz. Eğer siz hayatınızı, yaşantınızı, ailenizi Allah'ın razı olduğu bir hayat içerisinden bir hayat sürdürürseniz o zaman muhakkak işiteceksiniz. Sizden önce ehli kitaplar, Yahudi ve Hristiyanlardan, müşriklerden büyük eziyetler göreceksiniz. Yahudiler, Hristiyanlar zamanımızın müşrikleri bizden rahatsız oluyorlarsa bilelim ki biz Rabbimizin gösterdiği yolda ve bize sunduğu imtihanı gerçekten layığıyla yerine getiriyoruz. Eğer hiç birisi bizim hayatımıza, bizim yaşantımıza, ailemizin giyim kuşamından rahatsız olmuyorsa o zaman demek biz doğru yolda değiliz." dedi.

"Zalimler sözlerle kahrolmaz; yaşantıyla kahrolurlar"

İslam düşmanlarının Müslümanların yaşantılarından ve kadınlarının tesettüründen rahatsız olduklarını söyleyen Yalçın, tesettürlü kadınlara hitaben "Sizler Allah'ın ayetlerini devamlı olarak dolaştırmanız gerekiyor. Giydiğiniz bu tesettürünüz Allah'ın ayetidir. İşte siz bunu bildiğiniz zaman, Rabbimin emridir diye tesettüre büründüğünüz vakit Yahudiler, Hristiyanlar, müşrikler, dinsizler kahrolurlar. Sloganlarla kâfirler kahrolmaz, zalimler sözlerle kahrolmaz; yaşantıyla kahrolurlar. Bizler İslam'ın izzetini, İslam'ın emirlerini yerine getirdiğimiz zaman o zaman kahrolurlar. Ama biz yaşamadığımız zaman ne kadar desek de kahrolmazlar. Bizim yaşantılarımızda, hanımlarımızın, kızlarımızın tesettürüyle kahrolurlar.” ifadelerini kullandı.

Yalçın, "Eğer siz direnirseniz sabrederseniz, sabır direniştir. Siz direnirseniz onlara karşı ve Allah'ın takvasını emrini yerine getirerek dayanırsanız, işte o zaman şehadet nasip olur. Kıyametin kopuluşuna kadar bu fedakâr insanlar bulunacaktır. Bu fedakârlar her zaman ve her asırda, bu fedailer İslam'ın aziz kahramanları kendilerini feda eden bacılar ve erkekler kardeşler muhakkak olacaktır. 'Allah yolunda savaşırlar öldürür ve ölürler.' Müslüman kimseye zulmetmez, kimseye hakaret etmez. Şu ekranlarda isimleri geçen ve geçmeyen binler, milyon insanlar vardır ki bunlar bu aziz dinin izzeti için canlarını verdiler. Bunun için yaptılar ama Allah da vaat etmiş; Tevrat'ta, İncil'de, Kur'an'da hepsinde vaat etmiştir ki onlara cennet vereceğini.” dedi.

Program sinevizyon gösterisi ve İTTİHADUL Ulema üyesi Molla Abdurrahim Timurtaş'ın yaptığı dua ile son buldu. (İrfan Aslan-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir