• DOLAR 32.482
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2436.547
  • ...
Selçuk Üniversitesi`nin TÜBİTAK Başarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), `Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001)` ile `Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı (3501)` kapsamında 2012 yılının 1. döneminde desteklenmesine karar verilen projeleri açıkladı. 320 projenin bilimsel olarak desteklendiği program çerçevesinde Selçuk Üniversitesi 11`i araştırma ve 1`i kariyer geliştirme projesi olmak üzere toplam 12 proje ile 171 üniversite arasından en çok destek almaya hak kazanan 5. üniversite oldu.

 

SELÇUK, İTÜ VE HACETTEPE`Yİ GEÇTİ
Yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması ile teknolojik problemlerin çözümlenmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından yılda iki kere başvuruları alınan `Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı` ile `Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı` kapsamında 2012 yılının 1. dönemi için Türkiye genelinde 320 projenin bilimsel olarak desteklenmesine karar verildi. ODTÜ 22, Bilkent Üniversitesi 19, Ege Üniversitesi 17, Boğaziçi Üniversitesi 13 proje ile desteklenirken Selçuk Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından yürüten 12 proje, TÜBİTAK tarafından bilimsel olarak desteklenmeye hak kazandı. Böylelikle Selçuk Üniversitesi sıralamada ODTÜ, Bilkent, Ege ve Boğaziçi Üniversitelerinin ardından 5. sırada yer aldı. Selçuk Üniversitesi`nin ardında İTÜ, Hacettepe, Dokuz Eylül, Ankara, Gazi, İstanbul, KATÜ ve Çukurova Üniversiteleri sıralandı.

 

REKTÖR GÖKBEL`DEN TEBRİK
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, \"TÜBİTAK`ın yılda iki kez desteklediği proje değerlendirmesi sonucunda Selçuk Üniversitesi pek çok köklü ve gelişmiş üniversiteyi geride bırakmış, 12 proje ile en çok destek alan üniversiteler arasında ilk 5`e girerek önemli bir başarıya imza atmıştır. Bu başarılar üniversitemizin Dünya`da ilk 500 üniversite arasına girme yolunda ne kadar kararlı ve azimli olduğunun bir göstergesidir. Böylesi önemli bir yarışta emek harcayan ve katkıda bulunan bütün proje yürütücülerimizi ve ekiplerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.\" diye konuştu. (Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir