• DOLAR 32.564
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2433.33
  • ...
Kitlesel Basın Açıklamasına Davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Birçok Sivil Toplum Kuruluşunu bünyesinde barındıran Özgür Kudüs Platformu, Ramazan ayının son cuması olan 17 Ağustos`ta Ulu camide Cuma namazından sonra kitlesel basın açıklaması yapacak.

Özgür Kudüs Platformu Koordinatörü ve Mavi Marmara gazilerinden Fikri Karavil, düzenlenecek kitlesel basın açıklamasına tüm halkı davet etti. Karavil, "Malum olduğu üzere sadece ülkemizde değil tüm dünyada Müslümanlar Ramazan ayının son cumasını merhum İmam Humeyni`nin çağrısına uyarak dünya Kudüs Günü olarak kabul görmekteler" dedi.

Mustazaf Filistin halkının yalnız olmadığını dünyaya haykırmak istediklerini belirten Karavil, "Dünya Kudüs Günü; Müslümanların hep bir ağızdan Siyonist İsrail`in varlığına olan öfkesini en gür sesle haykırdıkları gündür. Biz de her yıl Siyonist İsrail vahşeti altında inim inim inleyen bu mukaddes beldeye ve bu beldenin işgaline karşı çıkıp bu uğurda en azizlerinden binlercesini şehit veren mazlum ve Mustazaf Filistin halkının yalnız olmadığını dünyaya haykırmak ve Filistin`de devam eden zulmün son bulmasına kadar mücadeleye devam edeceğimizi haykırmak amacıyla çeşitli etkinliklerle bu güne sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

Karavil son olarak, "Bizde bu amaçla, Ramazan ayının son cuması olan 17 Ağustos`ta Diyarbakır Ulu Camii önünde Cuma namazını müteakip düzenleyeceğimiz kitlesel basın açıklamasına tüm kardeşlerimizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı. (Veysi Çetik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir