• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
Bingöl Merhamet Eli Çalışmalarına Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de hayır kervanına ismini yazdırarak hizmet yarışına katılan Merhamet Eli Gıda Bankası Ramazan ayı boyunca yardım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Zengin ve fakirler arasında köprü vazifesi göreceklerini belirten Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç, Bingöl`de daha kısa süre önce yeni kurduğumuz, Merhamet Eli Gıda Bankası`nın faaliyet ve amacının ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayamayan fakir fukaraya yardımcı olmak, öncelikle Bingöl`deki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmak olduğunu söyledi.

Ramazan ayından birkaç gün önce kurulmuş yeni bir dernek olduklarını ifade eden Tamaç, "Yeni olmamıza rağmen hemen çalışmalarımıza başladık. Ramazan ayı süresi içerisinde fakir fukara tespitini yaptık. Bu süre de 300 civarı muhtaç aile tespitini yaptık. Tespitini yaptığımız birçok aileye yardımları ulaştırdık. Geri kalan değer muhtaç ve kimsesiz ailelerimizde Ramazan bayramından hemen önce yardımları ulaştırma gayreti içinde olacağız." dedi.

Tamaç sözlerini şöyle sürdürdü: "Tespitini yaptığımız muhtaç ailelerin hepsine yardım edeceğiz. Özelikle muhtaç olduğuna kanaat getirdiğimiz her aileye bir şekil yardımları ulaştıracağız. Biz yardım ederken çok kumanya dağıtalım mantığıyla çıkmadık. Gerçekten muhtaç olan bu yardıma gerensinim duyan kişilere ulaşmaktır. Ekmeği olmayana ekmek götürelim ya da bayramda giyeceği, yiyeceği olmayana bu yardımı ulaştırmak olduğunu söyledi."

Bir Yetimi de Siz Giydirin
Tamaç, "Muhtaç ailelere yardımları ulaştırma konusunda halkımız bize yardımcı olup desteklerini esirgemediler. Bu hassasiyetlerinden dolayı halkımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada maddi ve manevi desteklerini bekleyerek tekrar yardım veren vermeyen herkesten Allah razı olsun." dedi.

Hayırsever Müslümanlara seslenen Tamaç,"Bire on, bire yedi yüz, hatta sınırsız karşılığın Allah (c.c) tarafından verildiği şu mübarek zaman diliminde sizler de bir yetimi giydirin bir yardıma muhtacı doyurun. Gelin tespit edebildiğimiz şu muhtaçlara elbirliği ile destek olalım." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir