• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
Kadir Gecesinde Camiler Yetersiz Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Gittikçe büyüyüp kalabalıklaşan ve metropol şehir olma yolunda ilerleyen Gaziantep `te halk diğer kandil geceleri ve bayramlarda olduğu gibi Kadir Gecesi`nde de camilere akın edince camiler talebi karşılayamadı.

Camiler Eski Ve Yetersiz
Yıllar önce yapılmış tarihi camiler dahil mahalle arasındaki camiler küçük olduğu ve yerleşim yerlerinin gittikçe kalabalıklaştığı Gaziantep`te Kandil Geceleri ve bayramlarda halk namazlarını avluda veya sokaklarda kılmak zorunda kalıyor.

Kadınların namaz kılarken kapalı yerlerde olması gerekirken kadınlara özel bölümler küçük ve yetersiz olduğundan bazen kadınlar da avluda namaz kılmak zorunda kalıyor

Tarihi camileri restore eden belediye yetkilileri mahalle arasındaki camilerin alanları dar olduğu için ibadet alanlarını genişletemeyip sadece etrafındaki alanı park yapmakla yetiniyor.

Normal Zamanlarda Fark Edilmeyen Bu Sıkıntı Cemaat Namazlarında Ortaya Çıkıyor
Şahinbey Belediyesi`ne bağlı Ebuzer Ğıfari cami cemaatinden olan ve bütün Müslümanların vakit namazlarını en yakın camide kılması gerektiğini vurgulayan Müslüm Karakurt bu durumu şöyle değerlendirdi: \"Vakit namazlarını camide değil de evinde veya işyerinde kılan Müslümanlar çok olduğu için camilerin yetersiz olduğu bu tür gecelerde ortaya çıkıyor. Benim yetkililerden isteğim küçük olan camilerin yıkılıp yerine daha sağlam ve ihtiyacı karşılayacak kadar geniş camilerin yapılması. Tabi bu durumda iş Müslümanların üzerine düşüyor yine camileri her zaman doldurmamız gerekiyor.\" (Bekir Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir