• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...

Dünyanın enerji ve ekonomi politikalarına yön veren Zirve, kamu ve özel sektörden üst düzey yetkililerin katılımıyla artık her yıl İstanbul`da düzenlenecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, geçen yıllarda bölgesel bir forum şeklinde yapılan toplantının adı ``Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi`` (Atlantic Council Energy & Economic Summit) olarak değiştirildi. Geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bölge ülkelerin liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen zirve artık her yıl, kıtalararası bir köprü niteliği taşıyan İstanbul`da gerçekleştirilecek.

Transatlantik işbirlikleri konularında da çalışmalar sürdüren Atlantik Konseyi`nin İstanbul Zirvesi Direktörü Orhan Taner, İstanbul`u bölgenin enerji merkezi olarak gördüklerini belirterek, ``İstanbul, coğrafi konumu, ulaşılabilirliği, altyapısı ve enerji koridorlarının üzerinde olması nedenleriyle küresel bir enerji merkezi olmaya adaydır. Bu nedenle, çok önem verdiğimiz bu uluslararası zirvenin merkez üssü olarak İstanbul`u belirlemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz`` dedi.

-Zirve 15-16 Kasım tarihleri arasında İstanbul`da-

Merkezi Washington`da bulunan Atlantik Konseyi`nin 15-16 Kasım tarihleri arasında İstanbul Swissotel`de düzenleyeceği İstanbul Zirvesi`ne her yıl olduğu gibi bölge ülkelerinin liderleri, bakanları ve bölgede söz sahibi şirketlerin üst düzey yöneticileri katılacak ve değişen bölgedeki yeni fırsatlar tartışılacak. Enerji ve altyapı yatırımları başta olmak üzere, ekonomi ve siyaset alanında dünyanın önde gelen liderlerini 2 gün boyunca İstanbul`da bir araya getirecek olan zirvede, yeniden şekillenen Ortadoğu, ekonomik krizle mücadele eden Avrupa ve Balkan ülkelerinin ekonomi ve enerji politikaları masaya yatırılacak.

Dünyanın önde gelen liderleri ve iş adamları, yuvarlak masa toplantıları ve ikili görüşmelerle iş fırsatlarını, enerji gelişmelerini ve politik sorunları değerlendirecek.

-Zirveye bu yıl ABD de katılıyor-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 2011 yılında açılışını yaptığı zirve; Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gibi Türk hükümet yetkililerinin yanı sıra Afganistan, Arnavutluk, Pakistan, Makedonya, Ukrayna gibi ülkelerin başbakan ve bakanlarını ağırlamıştı.

Siyasi liderlerin yanı sıra ülkelerin önde gelen iş adamlarını da yuvarlak masa toplantıları ve ikili görüşmelerde bir araya getiren Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi`nde, önümüzdeki yıllarda ekonomi ve siyasete yön verecek düşünce ve fırsatlar da tartışılacak.

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi`nin 2012 yılı toplantısında; Türkiye, ABD, Balkanlar, Azerbaycan, Irak, Libya, Mısır, Tunus ve diğer Avrupa ve Avrasya ülkelerinden gelen siyasiler ve özel sektör liderleri; iş fırsatları, enerji gelişimi ve bölgenin siyasi sorunlarını görüşmek üzere bir araya gelecek.