• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
`Kitabım Kur-an`dır Derken Kur-an`ı Tanıman Lazım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Kadir Gecesinde Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar Şevket Başak Camisinde teravihlerden önce Vaaz Kürsüsünden cami cemaatine vaazda bulundu.
 
Vaazında Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, "Adem (as) bir insan ve bir Peygamberdir. O ilk insan olduğu için Allah`u Teâlâ hemen onu Peygamber olarak görevlendirmiş ve ona vahini suhuf göndermiştir. Sonraki Peygamberlere sahifeler geldi ve kitaplar indi. Bütün bular bölündü ve değiştirildiler. En son olarak da peygamberimize Kur-an`ı Kerim indi. İşte Kur-an`ı Kerim bölünüp bozulmamıştır. Hiç kimse Ebübekir`in, Ömer`in, Osman`ın ve Ali`nin kitabı diyemez. Allah onu indirdi ve onu koruyacağını da ayeti Kerimede bildirdi. Kur-an insanlığa gönderilmiş ilahi kitap, hakikat eşitliği, gerçek insan haklarını, gerçek iman ve gerçek ibadetti Kur-an`la yeryüzüne getirildi" ifadelerini kulandı.
 
"Kur-An, İnsanları Hem Dünyada Hem Ahirette Kurtuluşa Erdirecek İlahi Kitaptır"

Aziz müminler diyerek vaazına devam eden İl Müftüsü Çağlar, "Kur`an derken sadece okunan ve ölülere okunan bir kitap olarak bilinmemeli bu Kur-an`a bir hakarettir. Ne Yasinler nede hatimler böyle düşünülür. Kur-an`ın kitabı İslamiyet`i hakkıyla öğrenmektir. Allah`ın kanunları, mesajı, adaleti, dünya ve ahiret hakkındaki verdiği bilgilerdir. Kur-an, insanları hem dünyada hem ahirette kurtuluşa erdirecek ilahi kitaptır" şeklinde konuştu.
 
"Kitabım Kur-An`dır Derken Kur-An`ı Tanıman Lazım"
İl Müftüsü Çağlar, "Kur-an`a saygınız varsa ki vardır Kur-an`ı okumak kadar onu anlamaya da önem verilmelidir. Kur-an`ın hepsini anlamak mümkün değildir. Günümüzde her dilde tesirler vardır. Kitabım Kur-an`dır derken Kur-an`ı tanıman lazım. Kur-an okunmak anlatılmak duygulanmak için gelmiştir. Ramazan ayı mübarektir çünkü içinde Kadir Gecesi vardır, Kadir Gecesi mübarektir çünkü Kur-an onda nazil olmuştur. Dolayısıyla Ramazanda Kadir Gecesi de mübarekliğini Kur-an`dan alıyor. O zaman hepimizin önem vereceği husus Kur-an`dır" dedi. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir