• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Serinlemek İsterken `Fıtık` Olmayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bunaltan sıcaklarda serinleme seçeneklerinden biri olan klimaların, yanlış kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğini belirten Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş, klima kullanımı nedeniyle boyun, bel ve sırt ağrısı şikayetlerinin arttığını, klima karşısında serinlemek isteyenlerin çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

KLİMAYA DİKKAT

Vücut terliyken klimalı ortama girilmesinin ani hava değişimi nedeniyle kas kasılmasına bağlı ağrılara, boyun ya da bel tutulmalarına neden olduğunu kaydeden Beyin ve Sinir Cerrahı Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş, "Kas kasılmasına; boyun bel fıtığı, kireçlenme, boyun düzleşmesi adı verilen omurga eğrilikleri ve fibromyalji hastalıkları da eşlik ediyorsa, tutulmalar kaçınılmazdır. Bu nedenle kireçlenme ve fıtık sorunları olanların klimanın doğru kullanımına özellikle dikkat etmelidir" dedi.

MECBUR KALMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN

Kas ve iskelet sisteminde meydana gelen şikayetlerin, alınacak olan basit önlemlerle en aza indirilebileceğini belirten Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş, "Özellikle havanın çok sıcak olduğu dönemlerde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaya özen gösterin. Mutlaka çıkılacaksa, az terleten pamuklu ve ince giysiler tercih edilmelidir. Kapalı ortamlarda klimanın direkt olarak yüze ya da boyuna doğru gelmesi engellenmeli, ortamın ideal ısısının 22-23 derece olmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca klimanızın periyodik bakımlarının da yapılmasına dikkat edin" diye konuştu.

`GEÇER` DİYE BEKLEMEYİN

Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş son olarak; "Biz doktorlar bu uyarılarımızı her zaman yapıyoruz. Yaz aylarında özellikle klima kullanan iş yerlerinde çalışanların sık karşılaştığı boyun, bel ve sırt ağrısı şikayetleri geçer diye beklenmesi ya da bilinmedik ilaçların kullanılması kişiyi daha da kötü hale getirebiliyor. Bu yüzden şikayetinizi yaşadığınız andan itibaren öncelikle muhakkak bir uzman hekime görünmeniz ve doktorunuzun verdiği ilaç ve uyarıları dikkate almanız gerekiyor" şeklinde konuştu.

İHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir