• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.148
  • ...
Cizre`de Kadir Gecesi Coşkusu Sokağa Taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Cizre Nuh Nebi Camisinde yatsı ve teravih namazı kılındı. Nuh Nebi Camiinde yaşanan yoğunluk sebebiyle erkekler avlunun ön kısmında, kadınlar ise avlunun arka kısmında saf tuttu.
 
Namazdan sonra Kadir Gecesine özel düzenlenen program için vatandaşlar camiye akın etti. Cami avlusunun dolup taştığı programda ayakta da programı dikkatle takip eden Cizreli kadınlar ise dikkat çekti. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kadir Gecesi programında Kürtçe Mevlit de okundu.
 
Botan İlahi Grubu seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe ilahilerle adeta davetlileri mest ederken, zaman zaman duygulu anlar yaşandığı görüldü. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar Kadir Gecesi`ni ihya eden Cizreliler, bol bol namaz kılarak Allah`a yakardı.
 
Hz. Nuh türbesinin bulunduğu mekânın yanı başında ihya edilen kadir gecesinin manevi atmosferi adeta küçük bir Mekke yi andırıyordu.
 
Programın Bir Diğer Adresi Kırmızı Medrese İdi
Şırnak`ta ilim irfan yuvası olan Cizre`de, Kırmızı Medresede de Kadir Gecesine özel program düzenlendi. Cizreli vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören program, seslendirilen Kürtçe Mevlit ve Kürtçe ilahilerle başladı. Programda binlerce Cizreli katıldı.
 
Şeyh Seyda Camisinde de Program Düzenlendi
Şeyh Seyda müritlerinin düzenlendiği kadir gecesi programında da cami tıka basa duldu.
 
Her üç mekânda cami camaatı Suriye`de yaşanan olayların son bulması içinde ellerini semaya açıp dua etti. (Abit Dündar - İLKHA)

 

630

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir