• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`İtikaf Manevi Gelişim Açısından Önemlidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Peygamber Efendimizin yapmış olduğu itikâf sünneti bu yıl Kâhta ilçesindeki bazı camilerde de ihya edildi. 3 camide yaklaşık 17 kişi, bu sünneti yerine getirmenin sevincini yaşadı.

İtikafa girenlerden Kahta Çağrı-Der Yardım Komisyonu Başkanı Ahmet Yılmaz; İtikaf`ın manevi gelişim açısından çok önemli bir sünnet olduğunu belirterek " Keşke herkes bu sünneti yerine getirebilse. İtikâfta kendimizi Allah-u Teala`ya daha yakın hissediyoruz. Herkesin bu feyiz ve bereketten faydalanmasını istiyoruz. `` şeklinde duygularını dile getirdi.

Farklı bir camide itikâfa giren Kâhta Çağrı-Der Başkan Yardımcısı Hasan Aruk, "İtikafın sünnet olması manevi tefekkür ve gelişim açısından çok güzel bir atmosfer oluşturmuştur." Bunun için Resulullah`ın itikâfa girmesinin amacına bakmak gerekir. İnşallah Rabbimiz izin verirse daha sonraki yıllarda tekrar girmeyi düşünüyoruz. Rabbim bu ibadeti ihya eden tüm kardeşlerimizden razı olsun.`` ifadelerini kullandı.

Kahta Aydınlık Camisinde itikafa giren Şefik Parlak ise "Sadece kutsal günlerde ibadet edilmemesi, her günü itikâf günü olarak geçirmek gerektiğini beyan etti." (Mehmet Eren - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir