• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
"Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Paneli" düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Kurulunca Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından "Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Paneli" gerçekleştirildi.

Panel, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Deniz'in açılış konuşmasıyla başladı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sigara ve sigaraya bağlı hastalıkların önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna değinen Dekan Deniz, tütün, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadelenin ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini belirtti.

Özellikle gençlerde bu mücadelenin önemine vurgu yapan Deniz, günümüzün tehditlerinden biri olan internet bağımlılığına da dikkat çekti.

Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde; Tıp Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Dursun Çadırcı, Tütün Bağımlılığı ve Tedavisi, Dr. Öğr. Üyesi Şerif Kurtuluş, Sigara Bağımlılığında Gizli Tehdit: Tütün Endüstrisi ve Dr. Öğr. Üyesi Alparslan, "Cansız ise Alkol ve Madde Bağımlılığı" ile ilgili birer sunum gerçekleştirdiler.

Ayrıca panelde İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından katılımcılara karbonmonoksit düzeyi ölçümü yapıldı. Sigaranın zararları konusunda bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Yaklaşık iki saat devam eden panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Siverekli, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir