• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`10 Bin Hatim, 100 Bin Dua`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Esenler Belediyesi, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi`nde unutulmaz bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Esenler Dörtyol Meydanında "10 bin hatim, 100 bin dua" programı için bir araya gelen binlerce kişi ellerini semaya açarak hep beraber yapılan dualara amin dedi.
 
Teravih namazından sonra Esenler Dörtyol Meydanında başlayan programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler İlçe Müftüsü Ali Kara, Ömer Döngeloğlu, Nihat Hatipoğlu, Mustafa Karataş, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı-AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve binlerce kişi katıldı
 
Gökten İnen Kuran`a Selam Olsun
"On bin hatim yüz bin dua" programı Mısırlı Dünya Kur`an Okuma Birincisi Şeyh Memduh Cude Saad`ın Kuran`ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur`an`ı Kerim`den sonra bir konuşma yapan Ömer Döngeloğlu, Kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu ve bu gecede Kur`an-ı Kerim`in indirilmeye başlandığını ifade ederek, "Gökten inen Kur`an`a selam olsun. Bu gece Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlı olan bu gecede Kur`an-ı Kerim indirildi. Bu gün inen Kuran`a Esenler meydanında hoş geldin diyenlere selam olsun. Allah`tan ümidinizi kesmeyin tövbe edin o tövbeleri kabul eder. Kadir gecesi tövbe gecesidir" dedi. Döngeloğlu`nun konuşmasının sonunda yaptığı duaya onbinlerce kişi amin dedi.
 
Kadir gecesinde meleklerin yeryüzüne inerek sabaha kadar yapılan bütün dualara amin diye dua ettiklerini söyleyen Nihat Hatipoğlu, "Ne mutlu Ramazanın kazananlarına" dedi.
 
Esenler İle Arakanlılar Kardeş Oldu
Bu gecenin kıymetini bilerek "On bin hatim yüz bin dua" için bu meydanda toplandık" diyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Her yıl Ramazan ayında Esenlerde gönül sofralarımızı kurduk. Geçen yılki gönül soframıza kuraklık yaşayan Somali`ye gönderdik. Bu Ramazan`da ise Arakandan acı bir haber aldık. Arakanlı kardeşlerimizin Budisler tarafında katledildiğini ve aç olduklarını öğrendik. Onun için bu yılki iftar soframızı oraya taşıdık. Esenler ile Arakanlılar kardeş oldu" diye konuştu.
 
Bir Bardak Su Ve Bir Lokma Ekmek Bulamayanlar Var
Kadir gecesinde doğduğu için kendisine Kadir isminin verildiğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bu Ramazan-ı Şerifin, bu güzel iklim ayının, bu mevsimin tüm insanlığa rahmet ve bereket getirmesini diliyorum. Ramazan bayramını inşallah coşkuyla kutlayacağız ama bir hüzün kaplayacak bizi. On bir ay sonra yine Ramazan-ı Şerife ve bu güzelliklere erişebilecek miyiz diyeceğiz. İnşallah rabbimiz yine Ramazan`a kavuşturur sofralarımızı, sokaklarımızı ve meydanlarımızı paylaşır camilerde dualarımızla tüm insanlığı güzellikler dileriz. Bir bardak su ve bir lokma ekmeği bulamayan insanlar var. Bunlara yardımcı olmak zorundayız" dedi.
 
Topbaş Esenlere bir müjde vererek Esenler Meydanını genişleteceklerini söyleyerek şöyle konuştu: "Bu meydan şuanda 6 bin metrekare inşallah biz bunu 16 bin metrekareye çıkaracağız. Ramazan-ı şeriflerde bir dua meydanı şeklinde sizi bu meydanda buluşturacağız."
 
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Topbaş`a konuşmasından sonra bir vazo hediye etti.
 
Allah Af Etmeyi Seviyor
Meleklerin bu gece yeryüzüne inerek bize şahitlik ettiğini ifade eden Mustafa Karataş, "Onlar bu gece namaz ve oruç ehli olanları ziyarete geldiler. Biz de Ramazan`da oruç tutarak melek gibi olmaya çalışıyoruz. Bu gün mükâfat günüdür. Allah af etmeyi seviyor. Af dileyeler bu gece ona dua etsin" dedi. Karataş konuşmasının sonunda "Müslüman kardeşlerimizi zalimlerin elinden kurtar, yeryüzünde zulme uğrayan hiçbir insan kalmasın" diye dua etti.
 
Esenler İlçe Müftüsü Ali Kara, Kadir gecesinin manevi yönünü anlatarak bu geceye ulaşanların bu gecenin değerini bilerek ibadetle ve dua ederek geçirmeleri gerektiğini söyledi.
 
Programın sonunda çekilen kurada isimleri çıkan 11 kişi umreye gitmeye hak kazandı. (Şükrü Gündüz - İLKHA)
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir