• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
`Bu Gece Kuran`ın Doğum Günüdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
OSMANİYE - İftar yemeğinden sonra cemaatle kılınan namazın ardından Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği üyelerinden Hasan Yılmaz, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.
 
Peygamber efendimizin Ramazan ayının son 10 günü içerisinde arayın dediğini hatırlatan Yılmaz, "Genel olarak Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecede Müslümanlar ibadetlerini biraz daha artırarak şafak sökene kadar işledikleri günahlardan af ve mağfiret dileyecekler" dedi.
 
Ramazan ayını 11 ayın sultanı kılan gecenin Kadir Gecesi olduğunu söyleyen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kadir Gecesini bin aydan daha hayırlı kılan unsurun ise Kuran`ın bu gecede indirilmiş olmasıdır. Bu ümmeti insanlık için hayırlı kılan bu gecedeki davayı anlamak ve yaşamak biz Müslümanların en büyük görevidir. Kadir Gecesi, Allah`u Teala`nın Hz. Muhammed Mustafa`yı (sav) peygamber olarak seçtiği şerefli bir gecedir. Aynı zamanda Kuran`ın doğum yıl dönümüdür. Kur`an olmasaydı bugün bu topraklarda İslam olmazdı, Kur`an olmasaydı insanlar zifiri karanlıklarda boğulup giderdi, Kur`an olmasaydı camiler olmazdı, mescidler olmazdı, biz bugün burada toplanmış olmazdık, tevhid olmazdı, kardeşlik olmazdı. Onun için Kuran`ın kıymetini bilmemiz lazım onu okuyup hayatımızı onunla şekillendirmemiz lazım. Sadece bir gece değil senenin her gecesi bizim için bir Kadir gecesi ve gündüzü olması lazım."
 
Kılınan teravih ve tesbih namazlarından sonra program sona erdi. (Abdulkadir Alakuş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir