• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Şırnak`ta Kadir Gecesi, Coşku İçerisinde İhya Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Tüm İslam dünyası gibi oruç ayı Ramazan`ı uğurlamaya hazırlanan Şırnak`ta da \"bin aydan hayırlı\" Kadir Gecesi, coşku içerisinde değerlendirilmeye çalışıldı.

Merkez, ilçe ve köylerde camilerde kılınan teravih namazı ve düzenlenen mevlit programlarına çocuk ve bayanlar da yoğun ilgi gösterdi.

Müslümanlar, Kadir Gecesi`ni Kur`an-ı Kerim, vaaz, mevlit, ilahi, selâtü selam ve dualarla idrak etti.

Yapılan vaazlarda, Kur`an-ı Kerim`in \"bin aydan hayırlı\" şeklinde tarif edilen Kadir Gecesi`nde inmeye başladığı hatırlatarak, geceyi Kur`an okuyarak, insanlık ve İslam aleminde yaşanan sıkıntıların son bulması için dua ederek geçirmek gerektiği tavsiye edildi.

Daha sonra yerel ilahi grubunun programıyla devam eden coşku dolu gece, okunan Kur`an-ı Kerim, mevlit, ilahi ve dualara cemaatin de selâtü selamlarıyla iştirak etmesiyle sürdü.

Bu arada ilkokul çağındaki çocuklar, cemaate gülsuyu, tatlı ve çikolata gibi ikramlar dağıttı. İl halkının mübarek gecelerde cemaate sunmayı gelenek haline getirdiği gül suyundan yapılan \"şerbet\" ise inananların damak zevkine damga vuran lezzet oldu.

Yaklaşık bir buçuk saat süren program, Külye Camii imamının, Kadir Gecesi`nin insanlık, İslam dünyası ve Şırnak`a daha güzel bir geleceğe kavuşması ile affa vesile olunmasını niyaz ettiği dualarla sona erdi. (Delil Oğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir