• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
Görmez: Kadir Gecesi Ömre Bedeldir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Zamanlar ve mekanlar, içinde yaşanan büyük hadiselerle değer kazanırlar. İşte Kadir Gecesi, bize Kur`anımızı getirdiği için değerlidir" dedi.

Kadir Gecesi, Kahramanmaraş Abdülhamit Han Camisi`nde, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez`in katıldığı programla idrak edildi. Türkiye`nin en büyük üçüncü camisini dolduran on binlere seslenen Başkan Görmez, sözlerine Hazreti Muhammed`e (SAV) ve tüm peygamberlere salat ve selam getirerek başladı. İdrak edilen Kadir Gecesi için Kur`an-ı Kerim`de müstakil bir sure bulunduğunu anımsatan Görmez, surenin ilk ayetinde Allah`ın gecenin değerini anlattığını ifade etti. "Bu gece herhangi bir gece olduğu için değerli değildir" diyen Görmez, şöyle konuştu:

"Bu gece bizatihi içerisinde geçirdiğimiz zamanı değil, o zamana hitap eden, o zamanda meydana gelen büyük bir hadiseden dolayı mukaddestir. `Biz Kur`an-ı Kadir Gecesinde indirdik` diyor Yüce Rabbimiz. Çünkü bu gece bize Kur`anımızı getirdiği için yücedir. Bu gece insanlığa Kur`an-ı Kerim`i getirdiği için bin aydan daha hayırlıdır. Zaman ve mekan, bizatihi değerli değildir. Birbirinden farklı değildir. Ama zamanlar ve mekanlar, içinde yaşanan büyük hadiselerle değer kazanırlar. İşte Kadir Gecesi, bize Kur`anımızı getirdiği için değerlidir. İsmi üzerinde; kadir, değer demektir, kıymet demektir."

Görmez`in vaazının ardından ise yatsı ve teravih namazı kılındı. İlahilerin okunduğu, duaların semaya yükseldiği ve kurtuluş için gözyaşlarının sel olup aktığı gecede, Allah`a yakaran Müslümanlar af ve mağfiret dilediler.

GÖRMEZ ONURUNA İFTAR

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez`in onuruna Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından Hünkar Tesisleri`nde iftar yemeği verildi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Başkan Poyraz, Görmez`i ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.

Görmez ise, bir ömre bedel Kadir Gecesi`nde Kahramanmaraş`ta olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Yüce Rabbimiz kadrimizi yüce kılsın, Kadir Gecemiz mübarek olsun. Şimdiden de bayramınızı kutluyorum. Yüce rabbimiz hem Kadir Gecesi`ni hem de bayramımızı milletimiz, gönül coğrafyamızdaki bütün kardeşlerimiz, Alemi İslam ve bütün insanlık için hayırlara vesile kılsın" diye konuştu.

Programa Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yüzlerce davetli katıldı.

CAMİLER DOLDU TAŞTI

Kadir Gecesi nedeniyle, özellikle Ulucami gibi tarihi camiler büyük ilgi gördü. Birçok vatandaş, iftarlarını akşam ve teravih namazlarını kılmak istedikleri tarihi camilerin çevresinde açtı.

Ulucami`de yaşanan yoğunluk nedeniyle erkekler cami içerisinde, kadınlar ise avluda namaz kıldı. Avlunun da yetmemesi üzerine bazı vatandaşlar sokak aralarında namaza durdu.

Bursa`nın önemli manevi mekanlarından olan, Emir Sultan Cami ve türbesi de vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Namazdan saatler önce tarihi mekana gelen vatandaşlar, türbe başında Kur`an okuyup dua etti. Ayrıca cami çevresinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 bin 500 kişilik iftar yemeği dağıtıldı.

Çini kaplamaları ve Türkiye ahşap oymacılığının en önemli örneklerini içinde barındıran 600 yıllık Yeşil Cami ve türbesi de Kadir Gecesi`ni idrak etmek isteyen vatandaşlar için uğrak noktası oldu. Yeşil Türbe`de dua eden vatandaşlar, ardından Yeşil Cami`de Kur`an okuyup dua etti. Yoğunluktan dolayı birçok vatandaş cami çevresinde namaz kıldı.

Restorasyonunun ardından Bursa`nın önemli kültür merkezlerinden biri haline gelen Karabaş-i Veli Dergahı Kültür Merkezi de büyük ilgi gördü. İftarda kandil pilavı ve lokma tatlısı ikram edildiği dergahta, akşam namazı ve vaazın ardından sema gösterisine yer verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir